Labai skanios jūros gėrybių salotos, kuriose viskas puikiai ir harmoningai suderinta: krabų lazdelės ir kalmarai, švieži agurkai.
Ruošiant reikės tokių ingredientų:
–
kalmarų, 200 g;
– krabų lazdelių, 200 g;
– šviežio agurko, 1 vnt
; – kiaušinių, 3 vnt;
– majonezo pagal skonį.
Naminiam majonezui paruošti paimkite:
–
druskos, trečdalis šaukštelio;
– cukraus, pusė šaukštelio
; – citrinos sulčių, 1 valgomasis šaukštas
; – garstyčių, 1 šaukštelis
; – augalinio aliejaus, 150 ml;
– kiaušinio, 1 vnt.
Gaminimo eiga
Kalmarai nulupami ir verdami verdančiame vandenyje 2 – 3 minutes. Išimti ir nuleisti į šaltą vandenį, nuimti plėvelę.
Krabų lazdeles ir agurkus supjaustyti griežinėliais
. Kiaušinius sutarkuoti arba supjaustyti griežinėliais
. Visus ingredientus sumaišyti ir užpilti majonezu (visus ingredientus sumaišyti ir 20 sekundžių plakti mikseriu).
Salotas išdėlioti lėkštėje skaidrės forma ir papuošti krabų lazdelėmis bei žalumynais
.


Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

