Baklažanai žiemai! Dabar tai mano mėgstamiausios žiemos salotos

Įvairiais būdais konservuoti baklažanus mūsų šeimoje būtina per daržovių derliaus nuėmimo sezoną. Šį receptą naudojame dažniausiai ir visada uždarome ne mažai stiklainių.

Paruošimui reikės šių ingredientų:

baklažanų, 2 kg;

– svogūnų, 3 vnt;

– česnakų, 1 galvutė; –

kebabų prieskonių, 1 pakelis

; – druskos, 1 valgomasis šaukštas

; – cukraus, 2 valgomieji šaukštai

; – augalinio aliejaus, 50 ml; –

pipirų, 1 šaukštelis

;

– acto,

50

ml.

Kepimo procesas

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.

Баклажаны на зиму! Теперь это мой любимый зимний салатик

Baklažanus supjaustykite gabaliukais, užpilkite augaliniu aliejumi ir išmaišykite.

Баклажаны на зиму! Теперь это мой любимый зимний салатик

Įkaitinkite sausą keptuvę ir porcijomis apkepkite visus baklažanus – daugiau aliejaus nepadauginkite, kad salotos nebūtų labai riebios.

Apkeptus baklažanus sumaišykite su svogūnais ir smulkiai supjaustytais česnakais, kebabo prieskoniais, druska ir cukrumi, pipirais ir actu.

Баклажаны на зиму! Теперь это мой любимый зимний салатик

Masę išmaišykite rankomis – kad viskas gerai susimaišytų

. Ant viršaus uždėkite lėkštę ir svarmenį, palikite salotas 7 valandoms marinuotis.

Баклажаны на зиму! Теперь это мой любимый зимний салатик

Išmaišykite salotas ir sudėkite į švarius stiklainius.

Sudėkite stiklainius į puodą ant rankšluosčio, užpilkite vandeniu iki kaklelio, užvirinkite ir sterilizuokite 30 minučių.

Užsukite dangtelius, apverskite. Uždenkite ir palikite, kol atvės.

Laikykite rūsyje arba sandėliuke

. Šias marinuotas salotas gaminu ir šiaip – po 7 valandų marinavimo tiesiog 30 minučių įdėkite į šaldytuvą ir patiekite į rinkliavą. Įspėjame – salotos gaunasi labai aštrios, todėl jei nemėgstate tokio aštrumo, pipirų, česnako ir kebabų prieskonių dėkite mažiau.

Баклажаны на зиму! Теперь это мой любимый зимний салатик

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *