Įvairiais būdais konservuoti baklažanus mūsų šeimoje būtina per daržovių derliaus nuėmimo sezoną. Šį receptą naudojame dažniausiai ir visada uždarome ne mažai stiklainių.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
baklažanų, 2 kg;
– svogūnų, 3 vnt;
– česnakų, 1 galvutė; –
kebabų prieskonių, 1 pakelis
; – druskos, 1 valgomasis šaukštas
; – cukraus, 2 valgomieji šaukštai
; – augalinio aliejaus, 50 ml; –
pipirų, 1 šaukštelis
;
– acto,
50
ml.
Kepimo procesas
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.
Baklažanus supjaustykite gabaliukais, užpilkite augaliniu aliejumi ir išmaišykite.
Įkaitinkite sausą keptuvę ir porcijomis apkepkite visus baklažanus – daugiau aliejaus nepadauginkite, kad salotos nebūtų labai riebios.
Apkeptus baklažanus sumaišykite su svogūnais ir smulkiai supjaustytais česnakais, kebabo prieskoniais, druska ir cukrumi, pipirais ir actu.
Masę išmaišykite rankomis – kad viskas gerai susimaišytų
. Ant viršaus uždėkite lėkštę ir svarmenį, palikite salotas 7 valandoms marinuotis.
Išmaišykite salotas ir sudėkite į švarius stiklainius.
Sudėkite stiklainius į puodą ant rankšluosčio, užpilkite vandeniu iki kaklelio, užvirinkite ir sterilizuokite 30 minučių.
Užsukite dangtelius, apverskite. Uždenkite ir palikite, kol atvės.
Laikykite rūsyje arba sandėliuke
. Šias marinuotas salotas gaminu ir šiaip – po 7 valandų marinavimo tiesiog 30 minučių įdėkite į šaldytuvą ir patiekite į rinkliavą. Įspėjame – salotos gaunasi labai aštrios, todėl jei nemėgstate tokio aštrumo, pipirų, česnako ir kebabų prieskonių dėkite mažiau.