Tai labai paprastas ir skanus užkandis, kurį galite drąsiai dėti ant šventinio stalo ir valgyti kasdien.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
- raudonosios saldžiosios paprikos, 1,5 kg;
- česnako, 1 galvutė;
- petražolių, 1 ryšulėlis;
- vandens, 750 ml;
- cukraus, 250 g;
- acto, 250 ml;
- 15 g druskos;
- augalinis aliejus, 30 ml.
Gaminimo procesas
Galite imti ne tik raudonąją papriką, svarbiausia, kad ji būtų mėsinga.
Papriką supjaustykite į 4 – 6 skilteles
. Česnaką ir žalumynus smulkiai supjaustykite
. Marinatui druską, cukrų, augalinį aliejų ir actą atskieskite vandeniu, viską užvirinkite ir įmeskite papriką.
Virkite nuo užvirimo momento apie 5 – 7 min.
Į sterilizuotus stiklainius sudėkite česnaką ir žalumynus
.
Užpildykite stiklainius paprikomis, pakaitomis su česnakais ir žalumynais, užkimškite.
Į stiklainius supilkite karštą marinatą, užsukite dangtelius ir apverskite. Stiklainius
suvyniokite ir palikite, kol visiškai atvės
. Tokį konservavimą laikome rūsyje arba sandėliuke.
Užkandį galima drąsiai patiekti su įvairiais mėsos ir žuvies patiekalais, įvairiais garnyrais, jis tinka prie visų patiekalų. Pagal skonį galima įdėti ir aštriosios paprikos.


Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

