Tai labai paprastas ir skanus užkandis, kurį galite drąsiai dėti ant šventinio stalo ir valgyti kasdien.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
- raudonosios saldžiosios paprikos, 1,5 kg;
- česnako, 1 galvutė;
- petražolių, 1 ryšulėlis;
- vandens, 750 ml;
- cukraus, 250 g;
- acto, 250 ml;
- 15 g druskos;
- augalinis aliejus, 30 ml.
Gaminimo procesas
Galite imti ne tik raudonąją papriką, svarbiausia, kad ji būtų mėsinga.
Papriką supjaustykite į 4 – 6 skilteles
. Česnaką ir žalumynus smulkiai supjaustykite
. Marinatui druską, cukrų, augalinį aliejų ir actą atskieskite vandeniu, viską užvirinkite ir įmeskite papriką.
Virkite nuo užvirimo momento apie 5 – 7 min.
Į sterilizuotus stiklainius sudėkite česnaką ir žalumynus
.
Užpildykite stiklainius paprikomis, pakaitomis su česnakais ir žalumynais, užkimškite.
Į stiklainius supilkite karštą marinatą, užsukite dangtelius ir apverskite. Stiklainius
suvyniokite ir palikite, kol visiškai atvės
. Tokį konservavimą laikome rūsyje arba sandėliuke.
Užkandį galima drąsiai patiekti su įvairiais mėsos ir žuvies patiekalais, įvairiais garnyrais, jis tinka prie visų patiekalų. Pagal skonį galima įdėti ir aštriosios paprikos.