Pagaminti salotas – lengva užduotis, nes tai gana klasikinis ir šventiniam stalui būdingas patiekalas. Daugelis virėjų taip mano jau gana seniai. Tačiau verta atkreipti dėmesį, kad salotos yra daugialypis patiekalas
. Ruošiant salotas yra niuansų, į kuriuos reikėtų atsižvelgti. Pavyzdžiui, visus ingredientus reikėtų pjaustyti vienodai. Priešingu atveju didesniais gabalėliais supjaustytų produktų skonis trikdys kitų sudedamųjų dalių skonį.
Taip pat atkreipkite dėmesį į padažus. Ne visoms salotoms tinka majonezas, ypač parduotuvinis. Pakalbėkime apie salotas „Venecija” – sultingas, ryškias ir skanias.
Salotų „Venecija” ingredientai:
- Vištienos filė – 2 vnt;
- marinuoti agurkai;
- Korėjietiškos morkos – 200 g;
- Sūris – 200 g;
- Kukurūzai – 180 g;
- Česnakai – 2 skiltelės;
- petražolių – ryšulėlis;
- Majonezas.
Salotų „Venecija” paruošimas:
Vištienos filė virkite pasūdytame vandenyje, kol bus paruošta. Keletą marinuotų agurkų supjaustykite mažais kubeliais
. Susmulkinkite vištienos filė, sumaišykite salotinėje su agurkais
. Sūrį sutarkuokite mažomis tarkavimo formelėmis, sudėkite į salotinę su agurkais ir vištiena. Į salotas sudėkite korėjietiškas morkas, česnako skiltelę perbraukite per spaudiklį
. Petražoles smulkiai sukapokite, sudėkite į salotas kartu su kukurūzais. Salotas pagal skonį pagardinkite majonezu, gerai išmaišykite.


Salotas taip pat galima patiekti su grietine. Tai priklauso nuo jūsų skonio pageidavimų.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

