Obuolių putėsiai – tai švelnus ir lengvas desertas, kuris patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams. Obuolių
putėsiai gali būti patiekiami kaip atskiras desertas arba naudojami kaip pyragų ir tortų įdaras. Jis taip pat gali būti puikus priedas prie rytinės košės ar varškės.
Dėl savo lengvumo obuolių putėsiai nepalieka sunkumo jausmo skrandyje.
Papasakosime, kaip paruošti obuolių putėsius iš kelių produktų.
Sudedamosios dalys: 1:
- obuolių tyrės – 360 g;
- greitai tirpstanti želatina – 14 g.
Obuolių putėsių paruošimas:
Norėdami patys paruošti tyrę, nulupkite 4 obuolius nuo žievelės ir šerdies, sudėkite juos į celofaninį maišelį.
Maišelį su obuoliais pradurkite iešmeliu, kaitinkite mikrobangų krosnelėje 900 W galia 5 min.
Karštus obuolius sutrinkite trintuvu į tyrę ir palikite atvėsti
. Obuolių tyrę sumaišykite su želatina ir palikite išbrinkti 5-7 min.
Tada trumpais 30 sekundžių impulsais kaitinkite mikrobangų krosnelėje, kol mišinys taps skystas
. 10-15 min. plakite obuolių mišinį mikseriu didesniu nei vidutinis greičiu.
10 x 25 cm formą išklokite maistine plėvele ir ant dugno sudėkite kremo masę.
Palikite kremo mišinį šaldytuve valandai.
Gaunasi erdvus, skanus desertas, puikiai tinkantis tiems, kurie saugo savo figūrą.