Naujųjų metų išvakarės – tai metas, kai šeimos renkasi prie šventinio stalo, o svarbų vaidmenį ant šio stalo atlieka įvairūs patiekalai, tarp kurių ypatingą vietą užima naujametinės salotos
. Vienas populiariausių variantų – salotos su apelsinais ir vištiena, jos ne tik džiugina akį ryškiomis spalvomis, bet ir nustebina skoniu.
Šiose salotose susijungia vištienos filė sultingumas ir gaivi saldžiarūgštė apelsinų nata, sukuriama skonių harmonija, puikiai papildanti Naujųjų metų atmosferą.
Papasakosime, kaip paruošti šias salotas
.
Ingredientai: 1:
- Virtos vištienos filė – 180 g;
- džiovintos slyvos – 50 g;
- sūris – 130 g;
- graikiniai riešutai – 30 g;
- apelsinas – 1 vnt;
- majonezas.
Salotų su apelsinais ir vištiena paruošimas:
Virtą vištienos filė ir džiovintas slyvas supjaustykite nedideliais gabalėliais, sumaišykite viename dubenyje. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir sudėkite į vištieną bei džiovintas slyvas
. Graikinius riešutus susmulkinkite peiliu ir sudėkite į salotas. Nuluptą apelsiną supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į salotas.
Užpilkite salotas majonezu ir gerai išmaišykite
.

Pasirodo, tai paprastos ir ekonomiškos salotos naujametiniam stalui. Apelsiną taip pat galite pakeisti mandarinais. Tada patiekalas bus labiau susijęs su švente.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

