Tokią adžiką ruošiu iš žaliųjų paprikų – gaunasi labai gražus ir originalus padažas, kuris tinka prie įvairių patiekalų.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
- žaliosios paprikos, 1,5 kg (nuluptos);
- česnako, 3 galvučių;
- aštriosios paprikos, 2 vnt;
- cukraus, 100 g;
- druskos, 2 šaukštai;
- vyno acto, 50 ml arba 9 %.
Paruošimo procesas
Paprikos supjaustomos gabaliukais ir susmulkinamos mėsmale arba blenderiu
. Aitriosios paprikos taip pat supjaustomos gabaliukais, česnakai nulupami.
Visos daržovės sumaišomos, įberiama druskos ir cukraus, įpilama acto ir išmaišoma. Palikite 25 minutes ant stalo, retkarčiais pamaišydami.

Padažą išpilstykite į švarius ir sausus stiklainius. Uždenkite dangteliais ir laikykite šaldytuve
. Stiklainius galite pastatyti į šaltą rūsį, padažas ilgai išsilaikys šaltyje.

Tokia adžika gaunama turinti daug vitaminų – masės termiškai neapdorojame ir visos naudingosios medžiagos išlieka.
Padažas tinka mėsos ir žuvies patiekalams, yra labai kvapnus ir skanus.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

