Atėjus grybų sezonui, iš jų gaminame įvairius patiekalus, įskaitant šias sočias ir skanias grybų, vištienos filė salotas.
Joms paruošti reikės šių ingredientų:
- grybų, 500 g;
- virtos vištienos filė, 300 g;
- virtų kiaušinių, 4 vnt;
- svogūnų, 100 g;
- marinuoti agurkai, 150 g;
- petražolės;
- majonezas, 100 g;
- druska, pipirai, augalinis aliejus.
Gaminimo procesas
Grybus supjaustykite gabalėliais ir apkepkite sausoje keptuvėje. Kepkite, kol išgaruos visas skystis, tada juos pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite
. Svogūnus supjaustykite ketvirčiais žiedų ir sudėkite prie grybų, supilkite šiek tiek augalinio aliejaus, išmaišykite ir kepkite, kol paruduos.
Marinuotus agurkus supjaustykite griežinėliais
.
virtą vištienos filė supjaustykite griežinėliais
.
petražoles smulkiai supjaustykite
. kiaušinius supjaustykite gabalėliais.
visus produktus sumaišykite, užpilkite majonezu, pagal skonį pasūdykite ir pasūdykite.

Į tokias salotas daugelis žmonių dar deda keletą kietojo sūrio kubelių ir konservuotų ananasų. Tačiau tai daroma pagal skonį.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

