Greitos ir paprastos bulvių salotos, labai apetitiškos ir sočios. Jas galima patiekti prie dešrelių, kotletų, bet kokių žuvies ir mėsos patiekalų.
Paruošti reikės šių ingredientų:
- bulvių, 6 vnt;
- svogūno, 1 vnt;
- cukraus, 1 šaukštelis;
- druskos, 0,5 šaukštelio;
- vyno arba obuolių acto, 1 valgomasis šaukštas;
- verdančio vandens;
- marinuoti agurkai, 6 vnt;
- žolelės;
- pieno, 50 ml;
- augalinis aliejus, 100 ml;
- sausas česnakas, druska, pipirai, po 1/3 šaukštelio;
- garstyčių ir acto po ½ šaukštelio.
Kepimo procesas
Bulves išvirti, atvėsinti, nulupti ir supjaustyti kubeliais
. Svogūnus supjaustyti kubeliais ir 15 min. marinuoti verdančiame vandenyje su druska ir cukrumi, actu, nusausinti ir nuvarvinti skystį.
Sumaišyti bulves ir svogūnus, susmulkintas žoleles
.
Pieną sumaišykite su augaliniu aliejumi ir druska, plakite panardinamuoju maišytuvu, kol taps tirštas.
Į padažą supilkite visus prieskonius ir druską, dar kartą suplakite mišinį.
Padažu apliekite salotas, sumaišykite ir patiekite su įvairiais patiekalais.

Tai paprasčiausias ir lengviausias skanaus ir sotaus patiekalo receptas, kurį galima valgyti net be priedų kaip užkandį ar garnyrą.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

