Apie salotas žinoma gana daug informacijos. Šis patiekalas yra vienas seniausių mūsų planetoje
. Pirmosios salotos buvo labai primityvios. Jas sudarė nedaug ingredientų. Šie produktai augo tiesiog po žmonių kojomis. Pirmosios salotos buvo sukurtos iš žalumynų – krapų, svogūnų plunksnų ir druskos
. Sunku patikėti, kad iš tokio skurdaus patiekalo galėjo išaugti daugybė skirtingų rūšių. Dabar salotų kūrimas yra kulinarijos menas. Papasakosime apie vokiškas salotas, paprastas ir kartu skanias.
Vokiškų salotų ingredientai:
- Bulvės – 5 vnt;
- augalinis aliejus – 2 valg;
- citrinos sultys – 2 valg;
- Druska – 1/3 šaukštelio;
- Juodųjų pipirų – 1/3 šaukštelio;
- petražolių – ryšulėlis;
- Sūdyti agurkai – 5 vnt;
- svogūnas – 1 vnt;
- Rūkyta dešra – 150 g;
- prancūziškos garstyčios – 1 šaukštelis;
- Majonezas – 3 šaukštai.
Vokiškų salotų paruošimas:
Išvirkite bulves, kol bus paruoštos, nulupkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Bulves ištepkite augaliniu aliejumi ir citrinos sultimis, pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais
. Susmulkinkite petražoles, jomis pabarstykite bulves. Sūdytus agurkus supjaustykite mažais pusžiedžiais, sudėkite ant bulvių
. Rūkytą dešrą supjaustykite nedideliais gabalėliais, svogūną supjaustykite mažais kubeliais, svogūnus ir dešras sudėkite į salotas
. Indą užpilkite majonezu ir garstyčiomis, gerai išmaišykite
.


Rezultatas – turime paprastas, bet sočias salotas. Jas galima ruošti ir kaip užkandį, ir šventiniam stalui.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

