Burokėliai nuo senų laikų laikomi viena sveikiausių daržovių. Be to, seniau žmonės burokėlių patiekalų neruošdavo. Tai buvo tikras vaistas nuo daugelio ligų. Pavyzdžiui, burokėliais buvo gydomi su kraujotakos sistema ir skrandžiu susiję negalavimai
. Vėliau burokėliai vis dar buvo naudojami maisto ruošimui. Tačiau nedaugelis žmonių galėjo sau leisti valgyti burokėlius. Ši daržovė buvo prieinama tik išrinktųjų kastai. Tiesa ta, kad burokėliai tautoms buvo šventi.
Dabar taisyklės pasikeitė, burokėliai prieinami visiems
. Pasigaminkime paprastų ir sveikų salotų iš šios daržovės.
Burokėlių salotų ingredientai:
- Burokėliai: burokėliai – 3 vnt;
- svogūnas – vnt;
- sūdytas agurkas – 2 vnt;
- cukraus – ½ šaukštelio;
- augalinis aliejus – 3 šaukštai;
- druskos – ½ šaukštelio;
- česnako – 2 skiltelės;
- majonezo – 2 valgomieji šaukštai.
Burokėlių salotų paruošimas:
Burokėlius išvirkite arba iškepkite, nulupkite žievelę ir sutarkuokite stambia tarka. Svogūną supjaustykite nedideliais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje su augaliniu aliejumi iki šviesiai auksinės spalvos.
Į svogūną supilkite cukrų, išmaišykite. Marinuotus agurkus sutarkuokite maža tarka, išspauskite skystį. Agurkų masę kartu su svogūnais sudėkite į burokėlius
. Česnako skilteles įspauskite per presą į burokėlius. Salotas pabarstykite druska ir užpilkite majonezu, gerai išmaišykite.

Turime puikias burokėlių salotas.

Šis patiekalas puikiai tinka lengvam vakaro užkandžiui.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

