Šiam pyragui galima naudoti bet kokius sausainius.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
Pienas
(500 ml) padalijamas į 2 dalis: – kiaušinio try
nys, 1 vnt.;
– kakava, 2 šaukštai; –
krakmolas, 2,5 šaukšto
; – sviestas, 50 g;
– vanilės ekstraktas, 1 šaukštelis.
Į antrąją pieno dalį supilamas trynys, 3 valg. šaukštai cukraus, vanilė ir krakmolas, išmaišoma iki visiškos vienalytės masės, kad neliktų gumuliukų
. Šis mišinys supilamas į verdantį pieną ir nuolat maišant išverdamas tirštas pudingas
.
Uždenkite formą maistine plėvele ir sudėkite pirmąjį sausainių sluoksnį. Tada kremas, tada vėl sausainiai. Keisdami pudingo ir sausainių sluoksnius, suformuokite visą tortą.
Glajui sumaišykite cukrų (4 valgomuosius šaukštus) su pienu (1 valgomąjį šaukštą) ir kakava
.
Kai mišinys užvirs, sudėkite sviestą ir nukelkite nuo ugnies, išmaišykite iki vientisos masės. Užpilkite ant pyrago ir padėkite kelioms valandoms į šaldytuvą.