Kivių ir silkės salotos – neįprastas, bet labai originalus patiekalas, kuriame dera egzotiškų vaisių saldumas ir sodrus sūdytos žuvies skonis. Iš pirmo žvilgsnio šis derinys gali pasirodyti ekstravagantiškas, tačiau būtent tai ir yra šių salotų žavesys.
Kiviai dėl savo ryškiai žalios spalvos ir gaivaus skonio suteikia ne tik vizualinio patrauklumo, bet ir papildomų naudingų savybių. Silkė, savo ruožtu, yra puikus baltymų ir sveikųjų omega-3 riebalų rūgščių šaltinis.
Kivių ir silkės salotų paruošimas neužima daug laiko ir nereikalauja ypatingų kulinarinių įgūdžių, todėl puikiai tinka tiems, kurie nori nustebinti artimuosius neįprastu patiekalu.
Sudedamosios dalys:
- Sudedamosios dalys: kiviai – 3 vnt;
- silkės filė – 2 vnt;
- virti kiaušiniai – 4 vnt;
- žali svogūnai – 30 g;
- Majonezas – 80 g.
Salotų „Jūros gyvatė” paruošimas:
Kivius nulupkite nuo žievelės ir supjaustykite mažais kubeliais. Panašiai supjaustykite silkę ir sudėkite ją į salotinę su kiviais
. Virtus kiaušinius sutarkuokite stambia tarka arba sutrinkite šakute ir sudėkite į salotas. Smulkiai susmulkinkite žalius svogūnus, sudėkite juos į salotas, užpilkite majonezu ir gerai išmaišykite.

Gaunasi neįprastos, bet skanios kivių ir silkės salotos. Šis patiekalas tinka kaip užkandis šventiniam stalui.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

