Paprastas ir skanus desertas iš pitos duonos.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
–
plonos pitos;
– varškės, 600 g;
– bananų, 3 vnt.;
– cukraus, 100 g; –
kiaušinių, 3 vnt.
Įdarui paruošti paimkite:
–
Kiaušinį, 1 vnt;
– grietinę, 3 valgomuosius šaukštus
; – cukrų, 1 valgomąjį šaukštą
. Varškę sumaišykite su kiaušiniais ir cukrumi ir gerai išmaišykite plaktuvu
. Bananus supjaustykite mažais gabaliukais ir sudėkite į varškės masę, išmaišykite.

Ištepkite pitos duoną ir tolygiu sluoksniu paskirstykite įdarą, suvyniokite ir sudėkite į kepimo formą.

Sumaišykite visus įdarui skirtus ingredientus ir įdarykite vyniotinį.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir kepkite vyniotinį 30-35 minutes.

Kaip įdarą galite naudoti ir kitus ingredientus, tiek saldžius, tiek sūrius. Pavyzdžiui, aguonų įdarą su džiovintais vaisiais arba grybų įdarą su svogūnais ir tarkuotu kietuoju sūriu, troškintus kopūstus arba vaisių ir uogų gabalėlius, moliūgą, sumaišytą su medumi ir kiaušiniais, ir t. t.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

