Skanaus ir paprasto grietinės pyrago su švelniu kremu receptas.

Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
sviesto, 100 g;
– kondensuoto pieno, 1 skardinė;
– kiaušinių, 2 vnt.;
– druskos, ketvirtadalis šaukštelio
; – sodos, 1 šaukštelis
; – kakavos, 1,5
šaukšto
; – miltų, 140 g.
Paruošti kremą:
–
grietinė, 600 g;
– miltelinis cukrus, 2 šaukštai;
– grietinės tirštiklis, 1 pakelis.
Glajui:
–
šokolado, 100 g;
-pieno, 40 ml.
Mirkymui:
-vandens, 80 ml;
-sutirštinto
pieno,
80 ml.
Paruošimo procesas
Suminkštinkite sviestą ir sumaišykite su kiaušiniais bei druska, išplakite
. Įdėkite kondensuotą pieną dalimis ir išplakite
. Supilkite acto sodą
. Persijokite miltus ir sumaišykite su pagrindu.
Padalykite tešlą į 2 dalis ir vieną
sumaišykite
su kakava
. Kepimo formą išklokite pergamentu ir supilkite tešlą
.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir abu pyragus kepkite 15 – 20 minučių, patikrinkite, ar paruošti
.
Impregnantui
sumaišykite verdantį vandenį su kondensuotu
pienu
, išmaišykite.
Glajui piene paskandinkite šokolado gabalėlius, išmaišykite iki vientisos masės
. Kiekvieną pyragą perpjaukite į 2 dalis
ir
suformuokite tortą, pyragus pamirkykite impregnante, aptepkite kremu. Užpilkite
glajumi
ir padėkite į
šaldytuvą kelioms valandoms
.


Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

