Ritinys pasirodo ne tik skanus, bet ir labai originalios išvaizdos, dėl kurios toks desertas gali būti patiekiamas ant šventinio stalo.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
cukraus pudros, 17 valgomųjų šaukštų;
– kiaušinių, 10 vnt.;
– miltų, 160 g; –
kakavos, 4 valgomųjų šaukštų
; – pieno, 100 ml; –
vanilino pagal skonį;
– augalinio aliejaus, 3 valgomųjų šaukštų
; – minkšto sūrio, galite maskarponės, bet kokios varškės.
Kepimo procesas
Atskirkite trynius nuo baltymų.
Trynius sumaišykite su cukraus pudra, augaliniu aliejumi, šaltu pienu ir išmaišykite iki vientisos masės.
Į trynių masę persijokite miltus ir išmaišykite. Mišinį padalykite į 2 dalis. Į vieną dalį įberkite kakavos ir išmaišykite.
Dabar į abi trynių mases supilkite išplaktus baltymus, atsargiai mentele iš apačios į viršų išmaišykite iki visiškos vienalytės masės. Kepimo
skardą
išklokite
pergamentu ir sudėkite šviesią masę, išlyginkite ją per visą paviršių.
Rudą masę
sudėkite
į maišelį arba konditerinį maišelį ir išspauskite ją per visą baltos masės paviršių. Plačiašoniu šaukštu jo galu ištepkite tešlos paviršių, pasiekdami dugną. Taip sumaišykite abi dalis – baltąją ir rudąją. Iš pradžių horizontaliai, paskui vertikaliai
. Įkaitinkite orkaitę – 180 laipsnių, kepimo laikas – 20 minučių.
Išimkite biskvitą iš formos ir popieriaus. Tada susukite į tvirtą ritinėlį ir uždenkite popieriumi.
Sūrį arba varškę sumaišykite su milteliniu cukrumi ir vanile pagal skonį, patepkite sausainio vidų ir vėl susukite ritinį. Kelioms valandoms įdėkite vyniotinį į šaldytuvą.
PatarimasGalite pagaminti bet kokį įdarą ritiniui pagal savo skonį arba į sūrį įdėti įvairių įdarų – džiovintų vaisių, riešutų, šokolado gabalėlių ir pan.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

