Ritinys pasirodo ne tik skanus, bet ir labai originalios išvaizdos, dėl kurios toks desertas gali būti patiekiamas ant šventinio stalo.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
cukraus pudros, 17 valgomųjų šaukštų;
– kiaušinių, 10 vnt.;
– miltų, 160 g; –
kakavos, 4 valgomųjų šaukštų
; – pieno, 100 ml; –
vanilino pagal skonį;
– augalinio aliejaus, 3 valgomųjų šaukštų
; – minkšto sūrio, galite maskarponės, bet kokios varškės.
Kepimo procesas
Atskirkite trynius nuo baltymų.
Trynius sumaišykite su cukraus pudra, augaliniu aliejumi, šaltu pienu ir išmaišykite iki vientisos masės.
Į trynių masę persijokite miltus ir išmaišykite. Mišinį padalykite į 2 dalis. Į vieną dalį įberkite kakavos ir išmaišykite.
Dabar į abi trynių mases supilkite išplaktus baltymus, atsargiai mentele iš apačios į viršų išmaišykite iki visiškos vienalytės masės. Kepimo
skardą
išklokite
pergamentu ir sudėkite šviesią masę, išlyginkite ją per visą paviršių.
Rudą masę
sudėkite
į maišelį arba konditerinį maišelį ir išspauskite ją per visą baltos masės paviršių. Plačiašoniu šaukštu jo galu ištepkite tešlos paviršių, pasiekdami dugną. Taip sumaišykite abi dalis – baltąją ir rudąją. Iš pradžių horizontaliai, paskui vertikaliai
. Įkaitinkite orkaitę – 180 laipsnių, kepimo laikas – 20 minučių.
Išimkite biskvitą iš formos ir popieriaus. Tada susukite į tvirtą ritinėlį ir uždenkite popieriumi.
Sūrį arba varškę sumaišykite su milteliniu cukrumi ir vanile pagal skonį, patepkite sausainio vidų ir vėl susukite ritinį. Kelioms valandoms įdėkite vyniotinį į šaldytuvą.
PatarimasGalite pagaminti bet kokį įdarą ritiniui pagal savo skonį arba į sūrį įdėti įvairių įdarų – džiovintų vaisių, riešutų, šokolado gabalėlių ir pan.