Obuolių uogienė gaunama tiesiog gintarinė, medaus spalvos – obuolių gabalėliai skaidrūs, tankūs. Džemas puikiai tinka kaip keksiukų įdaras, desertų ir pyragų priedas.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
–
obuolių, 1,5 kg;
– sodos, 3 šaukštelių
; – vandens, 3 litrų.
Sirupui paruošti reikia:
–
vandens, 200 ml;
– cukraus, 800 g;
– citrinos sulčių, 2 valg.
Gaminimo procesas
Šiai uogienei visada imu kietų veislių obuolius, tada gabaliukai būna tankūs.
Puode sumaišykite vandenį ir sodą
, supjaustykite obuolius daržovių pjaustykle arba mažais gabaliukais peiliu.
Supilkite obuolius į vandenį su soda ir palikite 1 valandai.
Sirupui sumaišykite cukrų, citrinos sultis ir vandenį, užvirinkite užvirus 5 min.
Obuolių skilteles išimkite iš vandens su soda, leiskite nusausėti ir supilkite į švarų puodą, užpilkite karštu sirupu, puodą uždenkite dangčiu ir palikite per naktį patalpoje
.
Ryte puodą uždedame ant viryklės, užvirus paviriname 5 minutes ir paliekame 8 valandas.
užvirus vėl paviriname 5 minutes, atvėsiname 8 valandas ir paskutinį kartą užviriname 5 minutes.
Džemą
supilstome
į sterilizuotus stiklainius, užsukame dangtelius, užsukame ir paliekame atvėsti.
Laikomės rūsyje arba sandėliuke
.
Mano šeima mėgsta tokią uogienę prie blynų, blynelių ir lietinių, aš dažnai su tokiu įdaru gaminu pyragus ir koldūnus.


Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

