Įvairioms šventėms nuolat ruošiami tortai. Ir gimtadienio, ir vestuvių, ir jubiliejaus proga reikia gražaus kreminio ir sodraus torto. Todėl konditeriai visada turi darbo.
Autoriniai tortai kainuoja nemažai, nes jiems sukurti naudojama daug įvairių produktų. Be to, autoriniai tortai turi savo individualų stilių. Tai išskiria autorinį tortą iš parduotuvės
. Tačiau ne visada įmanoma užsisakyti autorinį tortą. Ar tokiu atveju turite pirkti parduotuvės tortą? Neturėtumėte, nes tortą galite paruošti nekepdami savo rankomis.
Torto be kepimo ingredientai:
- Grietinė: 20 % grietinės – 600 g;
- caramel;
- želatina – 20 g;
- vanduo – 50 ml;
- mandarinai – 5 vnt;
- bananų – vnt;
- pistacijos – 100 g;
- šokolado – 80 g;
- vynuogės.
Karamelės ingredientai:
- cukrus – 200 g;
- sviesto – 50 g;
- grietinė – 100 g.
Pyrago paruošimas nekepant:
Paruošti karamelę: cukrų supilti į puodą, įpilti vandens ir palikti ant vidutinės ugnies, kol spalva pasikeis į gintarinę. Tada sumaišykite ingredientus, sudėkite sviestą
. Sviestą įmaišykite į karamelę, supilkite
grietinę
.
Karamelę palikite atvėsti atskirame dubenyje.

Susmulkinkite riešutus, vieną mandariną supjaustykite žiedais, kitą – griežinėliais. Bananą supjaustykite ketvirčiais, šokoladą susmulkinkite
. Į želatiną supilkite vandenį, išmaišykite. Ištirpintą želatiną supilkite į grietinę, suplakite planetiniu maišytuvu arba plaktuvu. Į grietinę suberkite riešutus, mandariną, bananą ir šokoladą, išmaišykite.

Masę paskirstykite į tešlos žiedą, viršų papuoškite mandarinų žiedais, riešutais ir šokoladu.

Paliekame tortą 3-4 valandas sustingti šaldytuve.

Gausite gražų grietinės tortą nekepdami.

Jis galės pakeisti bet kokį pirktinį šventinį tortą.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

