Pasaulyje yra daugiau nei 20 000 įvairių saldumynų receptų. Tačiau negalima teigti, kad desertai buvo sukurti skirtingose kultūrose praeityje. Daugiausia saldumynų gamino Rytų šalių gyventojai.
Senovėje dauguma desertų buvo nesaldūs, o šokoladas buvo naudojamas kaip afrodiziakas. Beje, net gerai žinomas Tiramisu buvo patiekiamas kaip sriuba. Kodėl desertai taip modernizavosi
? Taip atsitiko dėl cukraus gamybos mastų didėjimo. Konditeriams buvo suteikta laisvė eksperimentuoti, todėl atsirado kremai, sausainiai ir bezė. Papasakosime, kaip paruošti desertą namuose.
Kreminio deserto ingredientai:
- Sluoksniuotos tešlos – 300 g;
- pieno – 180 ml;
- tirpios kavos – 40 g;
- rudojo cukraus – 20 g;
- šiltas vanduo – 30 ml;
- grietinėlės – 300 ml;
- cukraus pudros – 100 g;
- „Nutella” – 80 g.
Kreminio deserto paruošimas:
Sluoksniuotą tešlą padalykite į maždaug 7×7 cm dydžio kvadratėlius.
Dėkite kvadratėlius ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir tešlos paviršių patepkite pienu.
Tešlos kvadratėlius kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
150 ml šilto pieno išplakite iki putų
.
Sumaišykite tirpią kavą su cukrumi, užpilkite kavą šiltu vandeniu ir išmaišykite
. 30 ml pieno supilkite
į kavos
mišinį. Gautą mišinį užtepkite ant išplakto pieno.
Atskirai išplakite grietinėlę mikseriu su milteliniu cukrumi iki stabilių viršūnių, perpilkite grietinėlę į konditerinį maišelį. Kiekvieną sluoksniuotos tešlos kvadratėlį padalykite skersai į dvi dalis.
Ant dalies trikampėlių uždėkite kremo, papuoškite „Nutella”, kurią iš anksto įdėjome į konditerinį maišelį.
Kremą uždengiame likusiomis sluoksniuotos tešlos puselėmis.
Desertą galite patiekti su paruoštu kavos ir pieno kokteiliu. Tai puikus derinys bet kuriai šventei.