Jogurtas jau seniai tapo šiuolaikiniam žmogui būtinu produktu. Daugelis žmonių pusryčiams valgo jogurtą ir užkandžiauja šiuo fermentuotu pieno produktu. Jogurtas
pirmą kartą atsirado tarp trakų
.
Faktas tas, kad vietovėje, kurioje gyveno šie žmonės, pienas greitai rūgdavo. Norint ilgai išsaugoti pieną, šviežias produktas buvo maišomas su rūgusiu pienu. Taip atsirado jogurtas, kuris dabar vadinamas graikišku
. Iš jogurto, ypač nes saldaus, galima paruošti daugybę įdomių patiekalų.
Pavyzdžiui, jogurtinis orus švelnus pyragas
.
Sudedamosios dalys: 1:
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- cukraus – 3 šaukštai;
- vanilinio cukraus – žiupsnelis;
- kukurūzų krakmolas – 3 valg;
- graikiško jogurto – 350 g;
- druskos – žiupsnelis;
- rauginimo medžiagos – 1 šaukštelis.
Paruošimas:
Kiaušinius padalyti į trynius ir baltymus, į trynius supilti klasikinį ir vanilinį cukrų, išplakti
. Į trynių mišinį supilti kukurūzų krakmolą, rauginimo medžiagą ir išmaišyti
. Į
trynius
supilti graikišką jogurtą, toliau maišyti iki vientisos kreminės masės.

Į baltymus supilkite druską ir plakite iki baltų ir purių putų.

Kai baltymai taps purios ir stabilios masės, atsargiai įmaišykite juos į trynių masę, išmaišykite.
Tešlą sudėkite į 18 cm skersmens kepimo indą, išklotą pergamentu
.

Kepkite pyragą pusvalandį 160 laipsnių temperatūroje, paskui 10 minučių 140 laipsnių temperatūroje.
Rezultatas – graikiško jogurto pyragas.


Pyragą galima gaminti ir su paprastu jogurtu, iškepus nepamirškite jo apibarstyti cukraus pudra.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

