Lazanija yra tradicinis itališkas patiekalas, kurį sudaro tešlos sluoksniai su įdarais. Paprastai gaminama iš makaronų, mėsos ragù (Bolonijos), bešamelio padažo ir sūrio
, yra daugybė lazanijos receptų, kurie gali skirtis priklausomai nuo Italijos regiono. Pavyzdžiui, Emilijoje-Romanijoje naudojamas jautienos, kiaulienos ar net elnienos ragù ir bešamelio padažas su muskato riešutu.
Lazanija kepama orkaitėje, kol įgauna auksinę spalvą. Patiekalas patiekiamas karštas, supjaustytas porcijomis.
Sudedamosios dalys: 1:
- Maltos mėsos – 500 g;
- saldžioji paprika – vnt;
- vyšniniai pomidorai – 2 vnt;
- smulkūs vermišeliai – 250 g;
- pieno – 750 ml;
- sviestas – 75 g;
- miltai – 3 šaukštai;
- druskos – ½ šaukštelio;
- sūris – 160 g.
Paruošimas:
Supjaustykite nedideliais gabalėliais saldžiąją papriką ir pomidorus. Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite pomidorus ir paprikas
. Į paprikų ir pomidorų mišinį sudėkite maltą mėsą, galite iš anksto įberti cukraus. Sumaišykite ingredientus ir pakepinkite maltą mėsą
. Padažui keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su miltais. Į burbuliuojantį mišinį supilkite pieną, ant vidutinės ugnies kaitinkite, kol sutirštės, pasūdykite. Į
kepimo formą
dėkite
po šaukštą padažo, ant jo
užpilkite
šiek tiek vermišelių. Ant makaronų sudėkite maltinukus ir sluoksniais paskirstykite visus ingredientus.
Viršutinis lazanijos sluoksnis turėtų būti padažas.
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, pabarstykite viršutinį sluoksnį.
Kepkite patiekalą 200 laipsnių temperatūroje 35 minutes.
Rezultatas – skanus troškinys. Dėl bešamelio padažo jis gaunasi sultingas ir sotus.