Pyrago „Tarte Taten” istorija prasideda Prancūzijoje. Yra kelios jo kilmės versijos. Pagal vieną iš jų šio deserto istorija prasidėjo viešbutyje „Tatin”, kurio savininkės buvo seserys Stefanija ir Karolina. Vieną dieną jos pamiršo apie ant viryklės paliktus obuolius ir jie šiek tiek apdegė. Norėdamos užglaistyti savo klaidą, jos nusprendė juos patiekti kaip desertą, ant viršaus uždėjusios tešlą ir iškepusios.
Desertas greitai išpopuliarėjo Prancūzijoje ir už jos ribų. Jis išsiskiria savo paruošimo paprastumu ir neįprastu skoniu, kuris pasiekiamas dėl sluoksniuotos tešlos ir karamelizuotų vaisių derinio.
Tarte Taten taip pat galite paruošti su kriauše.
Sudedamosios dalys: 1:
- Sudedamosios dalys: varškė – 320 g;
- Kiaušinis – 1 kiaušinis;
- Sweetener;
- Miltai – 80 g;
- Kriaušės – 4 vnt.
- Sviestas – 50 g;
- Medus – 80 g.
Paruošimas:
Nuluptą kriaušę perpjaukite į dvi dalis. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sumaišykite su medumi
. Į keptuvę sudėkite kriaušių skilteles, apkepkite iki minkštumo ir apverskite į kitą pusę. Uždenkite kriaušę dangčiu ir toliau troškinkite.
Į varškę įmaišykite kiaušinį, saldiklį ir miltus. Sudėkite kriaušę į kepimo formą ir užpilkite ant jos likusį medaus padažą
. Iš varškės tešlos iškočiokite tokio pat skersmens kaip forma sluoksnį. Kepimo formoje esančias kriaušes uždenkite tešla.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.
Tai puikus kriaušių desertas.
Šiam receptui tinka ir obuoliai, tada gausite klasikinį desertą.