Bananai auginami jau kelis tūkstantmečius. Įvairių kultūrų žmonės tikriausiai eksperimentavo su receptais ir bananus dėjo į kepinius. Bananiniai
pyragai populiarūs daugelyje pasaulio šalių. Jie gali būti tiek paprasti ir greitai paruošiami, tiek sudėtingesni ir įmantresni. Bet kuriuo atveju tai skanus ir aromatingas desertas, kurį mėgsta daugelis žmonių.
Dabar bananinius pyragus gamina ne tik konditeriai, bet ir paprasti virėjai mėgėjai. Yra būdų gaminti, kuriems nereikia net orkaitės
. Papasakosime, kaip pagaminti bananų pyragą be orkaitės.
Ingredientai: 1:
- Bananai – 3 vnt;
- sviesto – 20 g;
- cukraus – 60 g;
- kiaušinis – vnt;
- augalinis aliejus – 50 ml;
- pieno – 100 ml;
- miltai – 130 g;
- karčiojo šokolado – 20 g;
- rauginimo medžiaga – 8 g.
Bananų pyrago paruošimas:
Bananus nulupkite ir išilgai padalykite į dvi dalis. Keptuvėje įkaitinkite 20 g sviesto, supilkite 10 g cukraus ir karamelizuokite
. Į karamelę sudėkite bananus, išjunkite ugnį. Į dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite likusį cukrų, plaktuvu plakite, kol smėlio grūdeliai ištirps
. Į masę supilkite pieną ir augalinį aliejų ir toliau maišykite.
Į mišinį supilkite miltus, šokoladą ir kepimo miltelius, išmaišykite iki tirštos tešlos
. Supilkite tešlą į keptuvę ant karamelizuotų bananų.
20 minučių
kepkite pyragą ant silpnos ugnies po dangčiu
.
Pyrago paruošimą galite patikrinti mediniu iešmeliu, jis turi išlįsti sausas. Taip labai greitai paruošite bananinį pyragą be kepimo.