Desertas grietinės trubki atsirado eksperimentuojant su kepimu ir ingredientais. Trobelės su grietine populiarios Rusijoje ir kai kuriose kitose šalyse. Tai traški smėlio tešla su švelniu grietinės įdaru. Šis desertas gali būti ir saldus, ir nesaldus, priklausomai nuo recepto
. Į vamzdelių sudėtį įeina varškė, kuri yra labai naudinga organizmui. Šiame rauginto pieno produkte yra daug naudingų medžiagų. Jame yra daug kalcio, kuris būtinas kaulų ir dantų sveikatai, taip pat normaliai raumenų ir nervų sistemos veiklai.
varškėje taip pat yra vitaminų A, C, E, B grupės, B, PP, H, taip pat makro- ir mikroelementų, tokių kaip magnis, kalis, natris, siera, fosforas ir kt.
sudedamosios dalys
:
- Sudėtis: grietinė – 200 ml;
- sviestas – 200 g;
- miltai – 400 g;
- varškė – 250 g;
- cukrus – 150 g;
- vanilino – žiupsnelis.
Grietinės šiaudelių paruošimas:
Sumaišykite minkštą sviestą su grietine ir minutę kruopščiai plakite mikseriu. Į mišinį persijokite 200 g miltų ir suplakite ingredientus mikseriu
. Tada į tešlą supilkite likusius miltus, išminkykite rankomis, kad gautųsi minkšta ir elastinga tešla. Padalykite tešlą į gabalėlius po 50 g, suformuokite ritinėlius
. Įdarui varškę sumaišykite su cukrumi ir vanile. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į plonus lakštus, kurių skersmuo mažesnis nei 20 cm.
Į kiekvieną lakštą dėkite varškės įdaro, užlenkite kraštus ir suvyniokite varškę į ritinėlį.
Suktinukus sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite 190 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
Suktinukus galite apibarstyti cukraus pudra. Tai paprasti, skanūs grietinės suktinukai su varške.