Tirpsta burnoje. Avižų-jogurto pyragas: be miltų ir cukraus

Tortai tapo tokiu įvairialypiu desertu, kad sunku suskaičiuoti, kiek jų rūšių yra. Labiausiai paplitęs yra biskvito tortas. Biskvito pluta pamirkoma grietinėlėje ar kitame įdare, o torto viršus puošiamas glajumi, vaisiais ar kitais saldumynais.

Taip pat yra smėlio tortas

.

Šis tortas gaminamas iš smėlio tešlos, kuri mirkoma grietinėlėje arba uogienėje. Torto viršus puošiamas riešutais, šokoladu arba vaisiais.

Sluoksniuotas tortas – šį tortą sudaro sluoksniuotos tešlos lakštai, kurie mirkomi grietinėlėje. Iš viršaus tortas gali būti puošiamas glajumi, kremu arba vaisiais.

Tai tik nedidelė dalis visų desertų rūšių

. Papasakosime, kaip pasigaminti, pavyzdžiui, avižinių dribsnių-jogurto tortą be cukraus.

Ingredientai: 1:

  • Tryniai – 2 vnt;
  • druskos – žiupsnelis;
  • saldiklis – 7 šaukštai;
  • vanilės ekstrakto – 2 šaukšteliai;
  • sviesto – 80 g;
  • avižiniai dribsniai – 100 g;
  • rauginimo medžiagos – 1 šaukštelis;
  • kiaušinių baltymai – 2 vnt;
  • graikiškas jogurtas – 400 g;
  • kukurūzų krakmolas – 50 g.

Avižų-jogurto pyrago paruošimas:

Trynius sumaišykite su druska, 4 šaukštais saldiklio ir šaukštu vanilės ekstrakto, plakite mikseriu, kol kruopos ištirps.

Ištirpinkite sviestą

ir supilkite jį į avižinių dribsnių

ir trynių mišinį, išminkykite tešlą

.

Atskirai išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos iki sodrių putų

. Į baltymų mišinį supilkite saldiklį ir vanilės ekstraktą ir toliau plakite, kol susidarys standžios viršūnės. Į masę įpilkite graikiško jogurto, išmaišykite

. Į kremą supilkite krakmolą, ingredientus gerai išmaišykite. Sudėkite tešlą į kepimo formą, dugną iš anksto patepkite sviestu

. Ant tešlos užtepkite kremo, išlyginkite paviršių. Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių.

Тает во рту. Овсяно-йогуртовый торт: без муки и сахара

Iškepusį tortą palikite atvėsti. Gausite gražų mažai kaloringą pyragą be cukraus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *