Bulvių košė – tai švelnus ir sultingas patiekalas iš virtų bulvių, populiarus daugelyje pasaulio šalių. Tai kreminės tekstūros ir švelnaus skonio patiekalas, kurį galima keisti įvairiais priedais, pavyzdžiui, pienu, sviestu, sūriu ar žolelėmis
. Bulvių
košę
galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba kaip garnyrą prie mėsos, žuvies ar daržovių. Iš jos taip pat gaminami kiti patiekalai, pavyzdžiui, apkepai, zrazai arba Kijevo stiliaus kotletai.
Bulvių košė yra universalus ir skanus produktas, tinkantis bet kokiam stalui.
Sudedamosios dalys:
- bulvės – 1 kg;
- sviestas – 60 g;
- pienas – 150 ml;
- druska – šaukštelis.
Bulvių košės paruošimas:
Išvirkite nuluptas bulves, kol suminkštės, nusunkite vandenį ir šiek tiek atvėsinkite. Bulves pasūdykite, sudėkite minkštą sviestą ir gerai išminkykite
. Puode pašildykite pieną, supilkite jį į bulvių košę ir toliau minkykite, darydami vos pastebimus plakimo judesius.
Rezultatas turėtų būti kreminio skonio bulvių košė. Jas galima patiekti su bet kokiais mėsos ir žuvies patiekalais ir jos visada bus laimingas garnyras šeimai ar svečiams.