Naminiai desertai per 15 minučių. Jie patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams: 2 puikūs receptai

Pirmą kartą apie saldžius patiekalus užsimenama daugelio kultūrų istorijoje. Senovės Egipte ir Mesopotamijoje buvo gaminami vaisių desertai iš figų, datulių, vynuogių ir medaus. Senovės Graikijoje ir Romoje taip pat buvo populiarūs desertai iš džiovintų vaisių su medumi

. Viduramžiais Europoje atsirado naujų desertų ingredientų: prieskonių, cukraus, pieno ir grietinėlės. Išpopuliarėjo tokie desertai kaip pudingai, pyragaičiai ir tortai. Renesanso laikotarpiu desertai tapo sudėtingesni ir įmantresni. Atsirado naujų tortų, pyragaičių ir kitų saldumynų receptų. XIX a. atsirado naujų maisto gaminimo būdų, pavyzdžiui, kepimo, grietinėlės plakimo ir kremų gaminimo. Išpopuliarėjo šokoladiniai desertai, ledai ir kiti saldumynai

. Šiandien desertų įvairovė labai didelė. Jie gali būti saldūs, vaisiniai, šokoladiniai, su kremu arba be jo.

paruoškime keletą skanių ir greitai paruošiamų desertų.

desertas Nr. 1

Ingredientai: 1:

  • Sausainiai su šokoladu – 100 g;
  • apelsinų sultys – 50 ml;
  • pienas – 400 ml;
  • 1 citrinos žievelės;
  • vanilinio cukraus – 1 šaukštelis;
  • kiaušinių tryniai – 2 vnt;
  • cukraus pudros – 30 g;
  • kukurūzų krakmolo – 25 g;
  • citrinos sulčių – 30 ml;
  • kondensuotas pienas – 70 g.

Deserto paruošimas:

Biskvitus susmulkinkite iki smulkių trupinių ir sumalkite blenderiu. Į trupinius supilkite apelsinų sultis, išmaišykite

. Į kiekvieną deserto serviravimo indelį įberkite po porą šaukštų sausainių trupinių, sutrinkite dugną. Citrinos žievelę ir vanilinį cukrų supilkite į puodą su pienu

, suberkite žievelę ir vanilinį cukrų į pieną ir užvirinkite. Tada pieną perkoškite per sietelį ir išimkite citrinos žievelę

. Atskirame dubenyje sumaišykite trynius su cukraus pudra ir išplakite. Į mišinį supilkite krakmolą, dar kartą išmaišykite ir supilkite į pieną.

Virkite mišinį maišydami, kol sutirštės. Kai sutirštės, perpilkite kremo pagrindą į atskirą indą, uždenkite maistine plėvele ir palikite atvėsti.

Mikseriu suplakite citrinų sultis su kondensuotu pienu

.

Supilkite kondensuoto pieno mišinį į kremo pagrindą, išmaišykite.

Домашние десерты за 15 минут. Понравятся и взрослым и детям: 2 замечательных рецепта

Ant sausainių sluoksnio dėkite kremo formos įdarą, išlyginkite. Deserto paviršių taip pat galima pabarstyti kakava, cinamonu arba šokoladu.

Desertas Nr. 2

Ingredientai: 1:

  • Grietinėlė: 20 % grietinėlės – 50 ml;
  • kavos – 15 g;
  • vanilinio cukraus – 1 šaukštelis;
  • bananas – 2 vnt;
  • kiaušinio trynys – vnt;
  • pieno – 150 ml;
  • kukurūzų krakmolas – 20 g;
  • rikotos sūris – 100 g;
  • kondensuotas pienas – 100 g;
  • plakta grietinėlė – 150 ml.

Deserto paruošimas:

Į puodo dugną supilkite grietinėlę, supilkite kavą ir vanilinį cukrų, kruopščiai išmaišykite, kol ištirps granulės. Bananus supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į grietinėlę su kava

, išmaišykite ir virkite bananus ant vidutinės ugnies, kol suminkštės. Nuimkite bananus kavoje nuo ugnies ir sutrinkite iki košelės

. Į bananų košelę įmuškite kiaušinio trynį, išmaišykite ir supilkite pieną. Į mišinį supilkite kukurūzų krakmolą, išmaišykite iki vientisos masės

. Virkite ant vidutinės ugnies, kol masė sutirštės, tada palikite atvėsti po maistine plėvele. Atskirai sumaišykite rikotą ir sutirštintą pieną

. Supilkite plaktą grietinėlę į rikotą ir išplakite iki sodrių, standžių viršūnių. Sumaišykite bananų kremo pagrindą su grietinėle ir supilkite į formą.

Домашние десерты за 15 минут. Понравятся и взрослым и детям: 2 замечательных рецепта

Desertą apibarstykite šokolado drožlėmis ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. Tai skanus bananinis desertas didelei grupei.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *