Krabų lazdelių kotletai – skanus ir originalus patiekalas, galintis tapti bet kokio stalo puošmena. Jie yra švelnios tekstūros ir malonaus skonio, kurį mėgsta daugelis žmonių.
Jei mėgstate krabų lazdeles ir norite išbandyti kažką naujo, būtinai paruoškite šiuos nuostabius kotletus.
Jie bus puikus priedas prie bet kokio garnyro ar salotų, taip pat gali būti patiekiami kaip savarankiškas patiekalas. Juos galima patiekti tiek karštus, tiek šaltus.
Iš jų taip pat galima gaminti sumuštinius ar mėsainius.
Sudedamosios dalys:
- Krabų lazdelės – 400 g;
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Sūris – 100 g;
- Miltelių pavidalo džiūvėsėliai.
Krabų lazdelių kotletų paruošimas:
Išvirkite 3 kietai virtus kiaušinius, nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka kartu su krabų lazdelėmis. Mišinį pasūdykite ir įberkite tarkuoto sūrio
. Galite susmulkinti petražoles ir įberti jų į mišinį. Į mišinį įmuškite kiaušinį, išmaišykite ir suformuokite nedidelius kotletukus.
Tada kotletukus apvoliokite džiūvėsėliuose.
Kepkite kotletukus iš abiejų pusių, kol paruduos.
Palikite kotletus 15-20 minučių atvėsti, geriau iš karto nepateikti. Jei namuose neturite krabų lazdelių, galite gaminti tik kotletukus iš kiaušinių.