Troškinti vištienos skrandukai yra maistingas ir skanus patiekalas, kuris gali būti puikus pasirinkimas šeimos pietums ar vakarienei. Juose yra daug baltymų, taip pat B grupės vitaminų ir mineralinių medžiagų (geležies, cinko, seleno), kurios būtinos žmogaus sveikatai palaikyti.
Yra daug troškintų vištienos skrandukų receptų
.
Juos galima patiekti su bet kokiu garnyru, pavyzdžiui, bulvių koše, ryžiais ar grikiais. Jie taip pat dera su daržovių salotomis
. papasakosime paprastą vištienos skrandukų receptą
:
- Vištienos skrandžiai – 1 kg;
- valgomoji soda – 1 valgomasis šaukštas;
- svogūnai – ½ kg;
- augalinis aliejus – 100 g;
- miltai – 2 šaukšteliai;
- pomidorų tyrės – 400 g;
- paprika – 1 šaukštelis;
- raudonosios aštriosios paprikos – ½ šaukštelio;
- maltų juodųjų pipirų – ½ šaukštelio;
- cukraus – 1 šaukštelis;
- druskos – ½ šaukštelio;
- verdančio vandens – 300 ml;
- kalendros – ryšulėlis.
Vištienos skrandukų paruošimas:
Nuplautus vištienos skrandukus užpilkite vandeniu su soda ir palikite 2 val. Tada skilvelius dar kartą nuplaukite ir virkite, kol bus paruošti.
Išvirtus subproduktus sudėkite į atskirą dubenį. Svogūnus supjaustykite plunksnomis ir apkepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi
. Kiekvieną skranduką supjaustykite į kelis nedidelius gabalėlius. Keptuvėje su keptais svogūnais iš miltų padarykite ertmę,
joje lengvai apkepkite miltus ir sumaišykite su svogūnais. Į mišinį suberkite tarkuotus pomidorus, papriką, raudonąją aštriąją papriką ir juoduosius pipirus.
Pomidorus sumaišykite su svogūnais ir prieskoniais, sudėkite griežinėliais supjaustytus skrandukus. Užpilkite patiekalą verdančiu vandeniu ir ant silpnos ugnies pradėkite troškinti.
Sumaišykite skrandukus su padažu, po dangčiu troškinkite 15 minučių. Tuo metu susmulkinkite kalendrą ir pabarstykite ja patiekalą.
Gausite sultingus vištienos skrandukus padaže. Vietoj pomidorų tyrės šiame recepte galite naudoti tokį patį kiekį pomidorų pastos.