Kotletai yra vienas populiariausių ir mėgstamiausių patiekalų daugelyje pasaulio virtuvių. Tai nedideli plokštainiai iš maltos mėsos, žuvies ar daržovių, kepami keptuvėje, kol įgauna auksinę spalvą.
Kotletų istorija siekia kelis šimtmečius
.
Manoma, kad jie atsirado senovės Romoje, kur buvo gaminami iš banginių mėsos. Rusijoje kotletai išpopuliarėjo XVIII a. prancūzų virtuvės dėka. Nuo to laiko jie tapo vienu iš labiausiai paplitusių ir mėgstamų patiekalų
. Juos galima kepti, skrudinti, virti garuose arba kepti ant grotelių
.
Kotletai gali būti ir savarankiškas patiekalas, ir priedas prie garnyro.
Sudedamosios dalys: – mėsa, mėsa, mėsa, mėsa, mėsa, mėsa, mėsa, mėsa, mėsa, mėsa, mėsa, mėsa, mėsa, mėsa, mėsa:
- Mėsa – 1 kg;
- svogūnai – 300 g;
- česnakas – 3 skiltelės;
- balta duona – 200 g
- pienas;
- druskos – šaukštelis;
- džiūvėsėlių – 100 g.
Kotletų paruošimas:
Mėsą ir svogūnus pertrinkite per mėsmalę, duoną pamirkykite piene. Išspauskite česnaką ir pridėkite prie mėsos
. Nuo pieno pertekliaus nuspaustą duoną
sumalkite
mėsmale, sumaišykite su malta mėsa ir svogūnu. Mėsytę pasūdykite, suplakite ant darbo paviršiaus ir tada formuokite kotletus
. Kiekvieną kotletą apvoliokite džiūvėsėliuose ir sudėkite ant kepimo skardos
.
Kepimo skardos dugną užpilkite vandeniu ir kepkite kotletus 180 laipsnių temperatūroje 1 valandą.
Taip iškepsime gardžius kvapnius ir sultingus kotletus. Juos galima patiekti su bet kokiu garnyru, jie tinka prie visko.