Troškintos daržovės su vištiena – tai įvairus ir maistingas patiekalas, kuriame dera paprastas paruošimas, turtingas skonis ir šiuolaikiškas požiūris į sveiką mitybą. Šis derinys yra puikus mėsos ir daržovių dermės pavyzdys, todėl jis ne tik sotus, bet ir sveikas organizmui.
Tokio patiekalo gaminimo ištakų galima rasti įvairiose pasaulio virtuvėse, iš kurių kiekviena įnešė savitų metodų ir akcentų
.
Troškinimas laikomas vienu seniausių ir paprasčiausių maisto gaminimo būdų, kuris leidžia išsaugoti visas naudingąsias ingredientų medžiagas ir skonį.
Naudodami baltymų turtingą vištieną ir įvairias sezonines daržoves, galite sukurti visavertį patiekalą, skatinantį sveikatą ir energiją.
Paruoškime nesudėtingą puode troškintų daržovių ir vištienos patiekalą
.
Sudedamosios dalys: 1:
- Vištienos šlaunelių filė – 1 kg;
- Bulvės – 5 vnt;
- Kopūstai – 250 g;
- bulgariški pipirai – 2 vnt;
- svogūnai – 2 vnt;
- morkos – 2 vnt;
- pomidorai – 4 vnt;
- petražolių – ryšulėlis;
- česnakas – 8 skiltelės;
- Druska – šaukštelis.
Troškintų daržovių su vištiena paruošimas:
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais ir išdėliokite ant keptuvės dugno su augaliniu aliejumi. Svogūnus supjaustykite stambiais pusžiedžiais, morkas supjaustykite kubeliais, sluoksniais sudėkite ant vištienos
. Nuluptas bulves supjaustykite stambiais griežinėliais, sudėkite ant morkų sluoksnio
.
Pomidorus taip pat supjaustykite, sudėkite ant bulvių sluoksnio
. Nulupkite papriką, supjaustykite nedideliais kubeliais, sudėkite ant pomidorų sluoksnio. Susmulkinkite česnaką ir užbarstykite ant paprikų sluoksnio, pasūdykite ir papipirinkite
. Stambiai
supjaustykite
kopūstą ir juo uždenkite paprikų sluoksnį. Susmulkinkite petražoles ir pabarstykite jomis kopūstų sluoksnį. Uždenkite puodą dangčiu ir palikite troškintis 1 valandą ant silpnos ugnies.
Gausite skanių troškintų daržovių su vištiena. Patiekalas gaunasi labai sultingas, nes iš daržovių išsiskiria sultys, o vandens į puodą visai nepilama.