Įdarytos paprikos orkaitėje. Pirmasis patiekalas, kurį ruošiu paprikų sezono metu

Įdarytos paprikos yra visavertis ir sotus patiekalas, savo ryškiomis spalvomis ir įdarų įvairove traukiantis viso pasaulio gurmanus

. Šis kulinarinis kūrinys tapo neatsiejama daugelio kultūrų dalimi, o kiekviena jų prideda savų unikalių akcentų, todėl įdarytos paprikos yra išties universalus patiekalas.

Įdarytos paprikos atsirado įvairių tautų virtuvėje – nuo Viduržemio jūros regiono iki Lotynų Amerikos ir Rytų Europos, ir kiekviena kultūra į receptą įnešė kažką savo.

Paruoškime paprikas pagal paprastą ir skanų receptą

.

Ingredientai: 1:

  • paprika – 16 vnt;
  • maltos mėsos – 1,2 kg;
  • žali ryžiai – 200 g;
  • svogūnas – 400 g;
  • morkos – 150 g;
  • pomidorų pasta – 2 šaukštai;
  • miltai – 1 valgomasis šaukštas;
  • sviesto – 30 g;
  • kepimo riebalų – 30 g;
  • augalinis aliejus – 30 ml;
  • druskos – ½ šaukštelio.

Įdarytų paprikų paruošimas:

Tuo metu smulkiai supjaustykite svogūną. Keptuvėje ištirpinkite kepimo riebalus, apkepkite 200 g svogūno, kol taps auksinės spalvos.

Į maltą mėsą sudėkite ryžius, pakepintą

svogūną

, druską, gerai išmaišykite

.

Išvalykite paprikų vidų, sudėkite į jas maltą mėsą su ryžiais ir svogūnais

. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi, sudėkite į ją paprikas.

Фаршированный перец в духовке. Первое блюдо, которое я готовлю в сезон перцев

Supilkite į paprikas 200 ml vandens, kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 min.

Likusį svogūną smulkiai

supjaustykite

, morkas sutarkuokite

.

Keptuvėje augaliniame ir sviesto aliejuje pirmiausia pakepinkite svogūną, tada sudėkite morkas

. Kol svogūnas ir morkos kepa, supjaustykite paprikų viršūnėles ir sudėkite į keptuvę. Atskiroje keptuvėje pakepinkite miltus

. Į svogūnus, morkas ir paprikas sudėkite pomidorų pastą, išmaišykite ir supilkite 200 ml vandens. Į miltus supilkite 200 ml šalto vandens, išmaišykite ir sutirštinkite

. Tada į miltus supilkite dar 200 ml vandens, išmaišykite plakikliu ir supilkite į pagrindinį svogūnų, morkų, paprikų ir pomidorų pastos padažą

. Padažą pasūdykite, papipirinkite ir supilkite į įdarytas paprikas

.

Фаршированный перец в духовке. Первое блюдо, которое я готовлю в сезон перцев

Kepkite paprikas dar 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Фаршированный перец в духовке. Первое блюдо, которое я готовлю в сезон перцев

Gauname gardžias aromatingas įdarytas paprikas tirštame padaže.

Фаршированный перец в духовке. Первое блюдо, которое я готовлю в сезон перцев

Tai puikus patiekalas net ir šventiniam stalui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *