Blini yra vienas populiariausių ir mėgstamiausių rusų virtuvės patiekalų, turintis turtingą istoriją ir daugybę variacijų. Tai ploni plokštainiai, pagaminti iš tešlos, kurią daugiausia sudaro miltai, pienas, kiaušiniai ir druska.
Blini tradiciškai simbolizuoja saulę ir šilumą, todėl patiekiami ypatingomis progomis – per Maslenicos šventę, skirtą atsisveikinti su žiema ir pasitikti pavasarį, taip pat per šeimos šventes ir iškilmes.
Vienas iš daugelio blini privalumų yra jų universalumas
.
Juos galima ruošti tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Jie gali būti ir saldūs, ir sūrūs, todėl galima patenkinti visus skonio pageidavimus.
Blynų ingredientai:
- Pienas – 500 ml;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Cukrus – 1 šaukštelis;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Augalinis aliejus – 3 valg;
- Kvietiniai miltai – 200 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- Svogūnas – 1 vnt;
- augalinis aliejus – 3 šaukštai;
- Vištienos šlaunelės – 400 g;
- grybai – 500 g;
- Druska – ½ šaukštelio;
- grietinėlė 33 % – 60 ml;
- Sūris – 60 g.
Blynų su įdaru paruošimas:
Į gilų dubenį supilkite pieną, augalinį aliejų, suberkite cukrų ir druską, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Tada į mišinį persijokite miltus ir suminkykite skystą blynų tešlą
. 15-20 min. palikite tešlą po maistine plėvele. Tuo metu smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite jį, kol lengvai apskrus.
Iš vištienos šlaunelių išimkite kaulus, nulupkite odą ir smulkiai supjaustykite
.
Vištieną sumaišykite su svogūnais, pasūdykite ir pakepinkite
. Grybus smulkiai supjaustykite, sudėkite į svogūnus ir vištieną, išmaišykite ir kepkite ant šiek tiek mažesnės nei vidutinės ugnies. Tada mišinį pasūdykite ir papipirinkite, supilkite grietinėlę, išmaišykite.
Sūrį sutarkuokite stambia tarka, sudėkite į įdarą, išmaišykite. Tešlą išmaišykite plakikliu ir keptuvėje kepkite plonus blynelius.
Į kiekvieną blyną dėkite įdaro, suvyniokite į vokelius.
Gausite skanius blynus su sultingu įdaru.
Jei norite, galite pakeisti blynų įdarą ir kepti juos su saldžiu įdaru, mėsa, daržovėmis.