Taip gamino mūsų mamos ir močiutės: pūstų naminių kotletų receptas: skanus kaip vaikystėje.

Kotletai yra vienas populiariausių ir žinomiausių įvairių šalių virtuvių patiekalų, užimantis ypatingą vietą ant taikių šeimų ir šventinių pobūvių stalų. Šiuos apetitą žadinančius mėsos gaminius, paruoštus iš maltos mėsos, galima gaminti įvairiomis variacijomis, todėl jie yra universalus mitybos elementas.

Kotletai gali būti gaminami iš jautienos, kiaulienos, vištienos, kalakutienos ir net žuvies, todėl kiekvienas gali pasirinkti jam labiausiai patinkantį skonį.

Kotletų istorija siekia šimtmečius, jų šaknys glūdi Europos virtuvėje, tačiau panašių patiekalų galima rasti ir kitose kultūrose. Pavyzdžiui, Rusijoje kotletai dažnai asocijuojasi su namų virtuve ir jaukumu.

Paruoškime skanius ir sultingus kotletus

Ingredientai: 1:

  • Mėsa – 500 g;
  • svogūnai – 200 g;
  • Balta duona – 60 g;
  • Pienas – 200 ml;
  • Bulvės – 1 vnt;
  • Manų kruopos – 1 valgomasis šaukštas;
  • Druska – 1 šaukštelis;
  • maltų juodųjų pipirų;
  • Miltai.

Kotletų paruošimas:

Duoną supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pamirkykite piene. Bulves ir svogūnus nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, pertrinkite per mėsmalę ir sudėkite į maltinukus

. Blenderiu arba mėsmale sutrinkite duoną, neišspausdami pieno. Duonos mišinį perkelkite į maltos mėsos ir daržovių mišinį

. Maltą mėsą pasūdykite, pagardinkite pipirais ir sumaišykite su likusiais ingredientais, suplakite 20 kartų. Dėkite maltą mėsą pusvalandžiui į šaldytuvą.

Tada vandenyje pamirkytomis rankomis formuokite kotletukus.

Так готовили наши мамы и бабушки: рецепт пышных домашних котлет: вкусно, как в детстве

Panardinkite kotletus į miltus ir kepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi.

Kepkite kotletus iš abiejų pusių, kol paruduos. Bulves supjaustykite lėkštėmis ir sudėkite į puodą ant dugno, įpilkite šiek tiek vandens.

Ant bulvių pagalvės sudėkite keptus kotletus, uždenkite dangčiu

.

Так готовили наши мамы и бабушки: рецепт пышных домашних котлет: вкусно, как в детстве

Virkite kotletus ant silpnos ugnies 15 minučių.

Так готовили наши мамы и бабушки: рецепт пышных домашних котлет: вкусно, как в детстве

Taip gausite purius minkštus kotletus. Juos galima patiekti su bet kokiu garnyru – bulvėmis, grūdais ar makaronais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *