Ilgai ieškojau šio recepto. Sultingiausi ir skaniausi kotletai: tiesiog sumaišykite maltą mėsą su soda.

Kotletai – tai formuoti mėsos ar žuvies gaminiai, kepti arba skrudinti iki auksinės plutelės. Žodis „kotletas” kilęs iš prancūziško termino „cotelette”, kuris reiškia „mėsos gabalas” arba „kumpis”. Šis patiekalas turi ilgą istoriją, o jo šaknys siekia antikos laikus, kai panašūs gaminiai buvo ruošiami iš smulkintos mėsos ir daržovių.

Pagrindinis kotletų ingredientas – mėsa, kuri gali būti jautiena, kiauliena, vištiena, kalakutiena ar net žuvis.

Klasikiniai kotletai ruošiami iš maltos mėsos, kuri dažnai papildoma svogūnais, česnakais ir prieskoniais. Įdėjus duonos arba džiūvėsėlių galima išgauti norimą tekstūrą ir sultingumą.

Papasakosime, kaip paruošti skanius kotletus

Ingredientai: 1:

  • maltos mėsos – 500 g;
  • sodos – ⅓ šaukštelio;
  • druskos – šaukštelis;
  • juodųjų pipirų – ½ šaukštelio;
  • kukurūzų krakmolo – šaukštelis;
  • česnako – 3 skiltelės;
  • pienas – 4 valgomieji šaukštai.

Kotletų paruošimas Nr. 1:

Sumaišykite maltą mėsą su soda, druska, juodaisiais pipirais ir krakmolu, smulkiai įtrinkite česnaką. Į maltą mėsą supilkite pieną ir gerai išmaišykite, sudėkite į maišelį ir išsukite.

30 min. palikite maltą mėsą šaldytuve, tada drėgnomis rankomis formuokite nedidelius kotletukus arba dešreles. Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite kotletus iš visų pusių, kol apskrus

. Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite kotletus, kol jie bus paruošti. Kotletus galite patiekti su marinuotais svogūnais.

Долго искала этот рецепт. Самые сочные и вкусные котлеты: просто перемешайте фарш с содой
Kanalo „przepisy od gali” kadras

Ingredientai: 1:

  • Svogūnas – 1 vnt;
  • paprika – 1 vnt;
  • petražolės – ryšulėlis;
  • česnakas – 3 skiltelės;
  • maltos mėsos – 300 g;
  • pomidoras – 1 vnt;
  • raudonasis svogūnas – 1 vnt;
  • kalendros – ryšulėlis.

Kotletų paruošimas Nr. 2:

Svogūną sutarkuokite smulkia tarka ir išspauskite iš jo vandenį. Papriką sutarkuokite smulkia tarka, prieš tai pašalinę jos vidų, ir taip pat išspauskite sultis.

Svogūnus ir papriką sudėkite į maltą mėsą, susmulkinkite petražoles ir sutarkuokite česnako skilteles

.

Maltą mėsą pasūdome ir pabarstome pipirais, pagal skonį įberiame prieskonių.

Rankomis suformuojame nedidelius kotletukus, kuriuos suveriame ant iešmelių

.

Nuimame kotletukus nuo iešmelių ir paliekame šaldytuve valandai.

Tuo metu salotoms pomidorą ir raudonąjį svogūną supjaustome ketvirčiais žiedų, susmulkiname kalendrą, mišinį pasūdome ir pabarstome pipirais. Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi ir kepkite kotletus, kol iš visų pusių paruduos.

Долго искала этот рецепт. Самые сочные и вкусные котлеты: просто перемешайте фарш с содой
Kanalo „przepisy od gali” rėmelis

Šie kotletai gaunasi sultingi ir skanūs, ypač kartu su daržovėmis ir marinuotais svogūnais. Puikus būdas paįvairinti vakarienę.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *