Apelsininių sausainių istorija prasidėjo Europoje. Tiksli šio deserto kilmė nežinoma, tačiau manoma, kad jis susijęs su apelsinų naudojimu maisto gamyboje nuo viduramžių
. Įvairios šalys turi savitas šio sausainio versijas
.
Pavyzdžiui, Anglijoje apelsinų sausainiai dažnai gaminami su imbieru ir cinamonu, o Vokietijoje jie gaminami trapesni ir švelnesni. Rusijoje apelsinų sausainiai taip pat populiarūs ir turi daugybę receptų variantų
. Sausainių populiarumą lemia ne tik jų skonis, bet ir gaminimo paprastumas, ingredientų prieinamumas bei galimybė eksperimentuoti su įvairiais priedais ir prieskoniais.
Sudedamosios dalys: – sausainiai, kurių sudėtyje esantys sausainiai gali būti iškepti į sausainius:
- Kiaušiniai: kiaušinis – vnt;
- cukraus – 70 g;
- druskos – žiupsnelis;
- tarkuotos apelsino žievelės;
- augalinis aliejus – 60 ml;
- apelsinų sultys – 90 ml;
- miltai – 140 g;
- raugo – 8 g;
- abrikosų uogienė;
- kokosų drožlės.
Apelsininių sausainių paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite druską, cukrų ir apelsinų žievelę, išmaišykite. Į mišinį supilkite augalinį aliejų ir apelsinų sultis, vėl išmaišykite
. Į kiaušinių ir apelsinų sulčių mišinį suberkite miltus ir kepimo miltelius, išminkykite tešlą
.
Tirštą tešlą supilkite į kepimo formas.

Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.

Kiekvieną sausainį aptepkite abrikosų džemu ir apibarstykite kokoso drožlėmis.

Apelsininiai sausainiai yra puikūs. Sausainius galite papuošti ir kitais pabarstukais – šokolado, cukraus pudros.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

