Daugelis pasaulio šalių turi savo unikalius šokoladinių pyragų receptus. Jie gali skirtis sudedamosiomis dalimis, paruošimo būdu ir išvaizda.
Sacher– tai klasikinis šokoladinis pyragas iš Austrijos, turintis sodrų šokolado skonį ir abrikosų uogienę.
Jis yra tirštos tekstūros ir tamsios spalvos.Brownie yra drėgnas ir tirštas šokoladinis pyragas iš JAV su traškia plutele. Paprastai jis patiekiamas šiltas su vaniliniais ledais
. Tai tik keli šokoladinių pyragų, kurių galima paragauti skirtingose šalyse, pavyzdžiai. Kiekvienas iš jų turi savo unikalią istoriją ir gaminimo ypatumus
. Paruoškime paprastą šokoladinį pyragą.
Ingredientai: 1:
- Sausainiai – 600 g;
- Cukrus – 110 g;
- Pienas – 250 ml;
- Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis;
- Druska – žiupsnelis;
- Sviestas – 150 g;
- Kakavos milteliai – 60 g;
- graikiniai riešutai – 100 g;
- Šokoladas – 100 g;
- 33 % grietinėlės – 100 g.
Šokoladinio pyrago paruošimas:
Į puodą supilkite klasikinį ir vanilinį cukrų, druską ir kakavą. Į mišinį pamažu supilkite pieną, išmaišykite
. Mišinį užvirinkite ant vidutinės ugnies, sudėkite sviestą. Sviestą ištirpinti pieno ir kakavos mišinyje
. Dalį sausainių sudėti į tešlos kvadratinę formą. Likusią sausainių dalį sumalkite iki stambių trupinių
. Riešutus nusausinkite, susmulkinkite ir sumaišykite su sausainiais. Į šį mišinį supilkite kakavos masę, išmaišykite
. Kakavos tešlą
užtepkite
ant sausainių sluoksnio konditerinėje formoje.

Ant kakavos tešlos sluoksnio dėkite sausainių sluoksnį
. Glajui karštą grietinėlę sumaišykite su šokoladu. Užpilkite glajų ant pyrago viršaus ir palikite šaldytuve, kol sustings.
Rezultatas – turime gardų šokoladinį pyragą. Jo nereikia kepti pyragaičių, todėl gaminti daug greičiau ir paprasčiau.