Turkiška vištiena. Puikus įprastinių kotletų pakaitalas: sultingas ir skanus.

Turkiška vištiena – turtingas ir aromatingas patiekalas, priklausantis turtingai ir įvairiapusiškai turkų virtuvei, garsėjančiai skonių įvairove ir tradiciniais receptais. Turkijos gastronomija garsėja šviežių ingredientų, prieskonių ir iš kartos į kartą perduodamų maisto gaminimo būdų deriniu, sukuriančiu unikalius kulinarinius šedevrus.

Vienas iš tokių šedevrų – vištiena, kepta su įvairiais kvapniais prieskoniais, daržovėmis ir kartais su jogurtu, todėl patiekalas tampa ypač minkštas ir sultingas.

Turkiška vištiena gali būti ruošiama įvairiais būdais: ji gali būti kepama, skrudinama arba troškinama, o naudojant šiam regionui būdingus prieskonius, pavyzdžiui, zirą, papriką ir kalendrą, galima išgauti harmoningą ir sodrų skonį.

Sudedamosios dalys:

  • Vištienos filė – 3 vnt;
  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • miltai – 100 g;
  • Sūris – 100 g;
  • Riešutai – 20 g;
  • Druska – šaukštelis.

Vištienos ruošimas turkiškai:

Vištienos filė padalykite į plonus kepsnelius, paslėpkite po maistine plėvele. Iškeptus vištienos filė kepsnelius pasūdykite ir pabarstykite pipirais

. Kiaušinius suplakite su druska, sumaišykite druską ir miltus. Įmerkite kepsnius iš pradžių į miltus, tada į kiaušinį

. Kepkite kepsnius keptuvėje su augaliniu aliejumi iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos. Sudėkite vištieną ant pergamentu išklotos kepimo skardos

. Riešutus susmulkinkite peiliu, sūrį sutarkuokite stambia tarka. Apibarstykite kepsnių viršų sūriu ir riešutais

. 180 laipsnių temperatūroje vištieną kepkite 10 minučių.

Курица по-турецки. Великолепная замена обычным отбивным: сочно и вкусно

Vištieną taip pat galite gardinti mėgstamais prieskoniais, tada ji bus dar kvapnesnė. Riešutams naudokite anakardžius arba graikinius riešutus.

.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *