Salotos visada buvo paprastas ir žmonėms prieinamas patiekalas. Nuo senovės salotas gamino tiesiog visi – nuo sportininkų iki elgetų. Tiesa ta, kad senovės salotos buvo kuo mažiau biudžetinės. Tiesiogine prasme tokiose salotose buvo galima rasti tik žalumynų ir svogūnų
. Turtingi žmonės į salotas dėdavo druskos. Šis ingredientas buvo ypač brangus, nes patiekalams suteikdavo skonio
. Palaipsniui salotos iš biudžetinių salotų tapo brangios. XV-XVI a. į patiekalus pradėta dėti kitų daržovių, vaisių, grybų. Pamažu virėjai į salotas ėmė dėti mėsos ir žuvies
. Pagaminkime šiuolaikines lengvas salotas „Kapitono šeimininkė”,
Salotų „Kapitono meilužė” ingredientai:
- salotos „Iceberg” – 200 g;
- agurkų – vnt;
- virti kiaušiniai – 3 vnt;
- konservuoto tuno – 180 g;
- raudonasis svogūnas – ½ vnt;
- grietinė – 1 valgomasis šaukštas;
- majonezo – 2 šaukštai;
- krapų – ryšulėlis;
- druskos – žiupsnelis.
Salotų „Kapitono meilužė” paruošimas:
Salotų lapus smulkiai suplėšykite ir išdėliokite gilioje lėkštėje. Agurką supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į salotas
. Raudonąjį svogūną ir virtus kiaušinius smulkiai supjaustykite ir sudėkite prie salotų lapų bei agurkų.
Nusausinkite
skysčio perteklių iš po konservuoto tuno ir sudėkite jį į salotas
. Sumaišykite majonezą ir grietinę, susmulkinkite krapus ir išmaišykite.

Salotas užpilkite padažu, pasūdykite ir išmaišykite.

Gausite lengvas dietines salotas „Kapitono šeimininkė”. Geras būdas paįvairinti šventinį stalą nauju patiekalu.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

