Medaus pyragas su grietine. Receptas per 15 minučių: be plutos iškočiojimo

Medovik – visame pasaulyje populiarus pyragas, kurį sudaro keli sluoksniai smėlio tešlos su medumi. Tarp sluoksnių dedamas švelnus kremas (dažniausiai grietinė). Ant viršaus užtepama medaus trupinių arba kremo sluoksniu

. Meduolinio torto istorija siekia rusų virtuvę, kurioje medus buvo naudojamas įvairiems saldumynams gaminti. Tačiau tiksli torto kilmė nežinoma.

Pagal vieną iš versijų, pirmąjį medaus pyragą XIX a. pradžioje pagamino asmeninis imperatoriaus Aleksandro I žmonos virėjas. Dėl savo subtilaus skonio ir unikalaus recepto pyragas tapo populiarus dvare.

Paruoškime naminį grietinės medaus tortą

Tešlos ingredientai:

  • Sviestas – 160 g;
  • Medus – 180 g;
  • kepimo soda – 1,5 šaukštelio;
  • Kiaušiniai – 4 vnt;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Cukrus – 150 g;
  • Miltai – 250 g.

Kremo ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: grietinė 20-25 % – 800 g;
  • cukraus pudros – 150 g;
  • Vanilinio cukraus – 10 g.

Grietinės ir medaus torto paruošimas:

Ištirpinkite sviestą ir medų. Į ištirpintą mišinį supilkite sodą, išmaišykite ir virkite 2 min.

Mišinį palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Tuo tarpu kiaušinius su druska ir cukrumi išplakite mikseriu iki purumo

. Į kiaušinius plona srovele supilkite medaus mišinį ir toliau plakite, kol ingredientai susijungs. Į mišinį persijokite miltus ir užminkykite tirštą, vientisą tešlą

. Tešlą supilkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Paskirstykite ją po visą paviršių ir 15-20 min. kepkite 180 laipsnių temperatūroje

. Nuo šiek tiek atvėsusio biskvito nuimkite nelygius kraštus ir sutrupinkite juos į trupinius. Padalykite biskvitą į dvi dalis, o tada kiekvieną iš jų padarykite plonesnę – supjaustykite plutelėmis.

Įdarui grietinę su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi plakite tol, kol taps kremu. Kiekvieną pyragą aptepkite kremu ir sumontuokite tortą

. Šonus ir viršų aptepkite kremu ir apibarstykite meduolį smulkintais sausainių trupiniais

.

Медовик со сметанным кремом. Рецепт за 15 минут: без раскатки коржей

Gausite saldų ir kvapnų naminį medaus tortą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *