XXI amžiuje burokėlių salotos tapo mada ir sveiku įpročiu daugeliui žmonių. Burokėliai yra labai naudingi organizmui. Senovėje ši daržovė buvo naudojama ligoms gydyti. Anemiją, inkstų ir skrandžio ligas galima visai pataisyti, jei į savo racioną įtrauksite burokėlių sulčių.
Be to, burokėliai teigiamai veikia odą. Savaitę pavartoję burokėlių, galite pastebėti, kaip išnyksta spuogai
. Tuo burokėlių nauda nesibaigia. Todėl burokėlių būtinai turėtumėte valgyti bent porą kartų per savaitę. Norėdami tai padaryti, turite išmokti paruošti paprastas burokėlių salotas.
Burokėlių salotų ingredientai:
- Burokėliai: burokėliai – 4 vnt;
- svogūnas – vnt;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- 9% acto – ½ valgomojo šaukšto;
- česnako – 1 skiltelė;
- kalendros – ryšulėlis;
- druskos – žiupsnelis;
- kalendros – žiupsnelis.
Burokėlių salotų paruošimas:
Burokėlius išvirkite, kol bus paruošti, nulupkite ir sutarkuokite korėjietiška tarka.
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais
. Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite svogūnus, kol taps auksiniai. Česnako skiltelę sutarkuokite smulkia tarka ir
sudėkite į
kepintus svogūnus.
Smulkiai supjaustykite kalendrą ir kartu su keptais svogūnais ir česnakais sudėkite į atvėsusius burokėlius
.
Salotas pasūdykite, įpilkite acto ir kalendros, kruopščiai išmaišykite pirštinėtomis rankomis.
Gaunasi skanios, sočios burokėlių salotos.
Puikus užkandis pietums ir vakarienei.