Abrikosų vasaros pyragas. Paprastas, skanus ir gražus

Abrikosų varškės pyragas – tai gardus minkštos varškės sluoksnio ir saldžiarūgščių abrikosų derinys. Šis desertas yra ne tik skanus, bet ir sveikas dėl varškėje esančio didelio kalcio kiekio.

Įvairiose šalyse abrikosų pyragai ruošiami pagal tradicinius receptus. Prancūzijoje abrikosų pyragai gali būti panašūs į atvirus pyragėlius. Jiems gaminti naudojama smėlinė tešla, o įdaras gaminamas iš abrikosų ir kremo.

Artimuosiuose Rytuose abrikosų pyragai dažnai gaminami iš sluoksniuotos tešlos. Jie pripildomi šviežiais arba džiovintais abrikosais, dedama riešutų ir prieskonių.

Paruoškime paprastą abrikosų pyragą su varške

Ingredientai: 1:

  • Varškė – 400 g;
  • Cukrus – 150 g;
  • Kiaušiniai – 4 vnt;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Vanilinio cukraus – 5 g;
  • Sviestas – 150 g;
  • Kvietiniai miltai – 250 g;
  • kepimo milteliai – 10 g;
  • Abrikosai – 10 vnt.

Varškės pyrago paruošimas:

Į varškę supilti klasikinį ir paprastą cukrų, druską, įmušti kiaušinius, komponentus plakti mikseriu 3-4 min. Sviestą ištirpinti ir sudėti į masę, išmaišyti

. Sudėti miltus ir kepimo miltelius, persijoti į varškės masę. Išminkykite tirštą tešlą švelniai dirbdami nuo apačios į viršų

. Į kepimo formą įdėkite pergamentą, patepkite augaliniu aliejumi. ½ tešlos ant dugno, paskirstykite mentele.

Abrikosus padalykite į dvi dalis ir išimkite kauliukus

.

Dalį abrikosų sudėkite į tešlą, uždenkite juos antrąja tešlos dalimi. Ant pyrago viršaus sudėkite likusias abrikosų skilteles.

Абрикосовый летний пирог. Просто, вкусно и красиво

Pyragą kepkite 170 laipsnių temperatūroje 50 minučių.

Prieš kepdami pyrago viršų galite pabarstyti migdolų žiedlapiais. Iškepusį pyragą dar karštą verta apibarstyti cukraus pudra.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *