Nekepti pyragai – tai desertų grupė, kuriuos ruošiant nereikia termiškai apdoroti orkaitėje. Juos galima gaminti iš įvairių ingredientų, pavyzdžiui, sausainių, meduolių, vaflių, varškės, grietinės, šokolado ir kitų produktų.
Šie tortai ypač populiarūs vasarą, kai nesinori įjungti orkaitės, taip pat tarp pradedančiųjų virėjų, nes juos lengva paruošti.
Be to, pyragus be kepimo dažnai renkasi žmonės, kurie turi mažai laiko arba neturi galimybės naudotis orkaite, pavyzdžiui, atostogaudami ar būdami biure.
Papasakosime, kaip paruošti skanų pyragą be kepimo
Kremui skirti ingredientai:
- Pienas – 500 ml;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- cukraus – 80 g;
- vanilinio cukraus – 10 g;
- krakmolo – 40 g;
- sviestas – 200 g;
- sutirštinto virinto pieno – 180 ml.
Tešlos ingredientai:
- Kiaušinis – vnt;
- druskos – ½ šaukštelio;
- pieno – 80 ml;
- augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
- rauginimo medžiaga – 5 g;
- virtas sutirštintas pienas – 180 ml;
- miltai – 300 g.
Pyrago paruošimas nekepant:
Išplakite kiaušinius su cukrumi ir krakmolu. Svarbu plakti, kad neliktų gumuliukų
. Kiaušinių masę plona srovele supilti į pieną, nuolat maišyti ir laukti, kol sutirštės. Sutirštėjus mišiniui, maišykite 30-40 sekundžių, tada supilkite vanilinį cukrų.
Kol ruošite tešlą, kremą uždenkite maistine plėvele
.
Sumaišykite kondensuotą pieną su įprastu pienu, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir išmaišykite
. Sumaišykite miltus ir kepimo miltelius, supilkite į mišinį ir užminkykite tešlą
.
Minutę minkykite tešlą ant stalo, padalykite ją į 7-8 vienodus
ritinėlius. Iš ritinėlių iškočiokite plokščius pyragėlius, kurių skersmuo lygus keptuvės skersmeniui. Ant sausos keptuvės po dangčiu kiekvieną pyragėlį kepkite minutę iš vienos pusės ir 30-40 sekundžių iš kitos.
Kol kremo pagrindas aušta, apipjaukite pyragėlius iki tobulo apskritimo. Minkštą sviestą išsukite mikseriu iki baltumo, supilkite sutirštintą pieną
. Mikseriu sumaišykite ingredientus, į sviestą ir sutirštintą
pieną
supilkite kremo pagrindą
.
Grietinėlę išplakite mikseriu iki purumo
. Pyragaičius sudėkite į tešlos žiedą, kiekvieną aptepkite kremu. Nepamirškite dugno iškloti pergamentu. Palikite tortą šaldytuve po maistine plėvele 8 valandoms.
Belieka tik papuošti tortą ir patiekti. Papuošimams galite naudoti smulkintus vaflius, torto atraižas ir net uogas.