Kavos ledai – tai desertas, kuriame gaivi kreminė ledų tekstūra dera su gaivinančiu kavos skoniu. Šios rūšies ledai išpopuliarėjo dėl savo unikalaus skonio ir aromato. Kavos ledai gali būti gaminami iš įvairių ingredientų, pavyzdžiui, pieno, grietinėlės, cukraus, kavos ir kitų priedų. Priklausomai nuo recepto ir paruošimo būdo, jie gali būti skirtingos tekstūros ir skonio.
Kavos ledai pirmą kartą tapo žinomi XIX amžiuje. Palaipsniui šis skonis tapo aktualus daugelyje Europos šalių.
Papasakosime, kaip kavos ledus pasigaminti patiems.
Sudedamosios dalys: 1:
- tirpios kavos – 20 g;
- cukraus – 50 g;
- vanduo – 100 ml;
- grietinėlė – 300 ml;
- kondensuotas pienas – 100 g;
- šokolado – 60 g;
- riešutai – 20 g.
Kavos ledų paruošimas:
Į dubenį supilkite kavą su cukrumi ir lediniu vandeniu, suplakite mišinį mikseriu iki sodrių šviesių putų su tolygiais viršūnėlėmis
.
Kai grietinėlė ir sutirštintas pienas susimaišys, supilkite į mišinį kavos mišinį.
atsargiai sumaišykite ingredientus mentele
.
Susmulkinkite šokoladą ir suberkite į kavos mišinį, išmaišykite. Masę paskirstykite į formą ir įdėkite į šaldiklį 4 valandoms.
Susmulkinkite riešutus ir jais papuoškite šaldytus ledus.
Tai puikus kavos desertas vasarai.