Salotos, kurios suvalgomos pirmiausia. Visada jas gaminu gimtadienio proga: skanu ir greita.

Krabų salotos – populiarus patiekalas, kurį sudaro krabų lazdelės, virti ryžiai, konservuoti kukurūzai, virti kiaušiniai, švieži agurkai ir majonezas

. Tiksli krabų salotų kilmė nežinoma, tačiau yra kelios jų atsiradimo versijos. Viena iš jų teigia, kad krabų salotos atsirado XX a. septintajame dešimtmetyje SSRS kaip alternatyva Olivjė salotoms. Tuo metu parduotuvėse buvo galima įsigyti krabų lazdelių, kurios ir tapo naujųjų salotų pagrindu.

Kita versija krabų salotų atsiradimą sieja su produktų trūkumu SSRS. Turėdamos ribotą produktų pasirinkimą, šeimininkės eksperimentavo su tuo, ką turėjo, ir kūrė naujus patiekalus.

Taip atsirado krabų salotos, kurios greitai išgarsėjo visoje šalyje.

Sudedamosios dalys:

  • Krabų lazdelės – 200 g;
  • sultys – 1/3 citrinos;
  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • Sūris – 50 g;
  • Majonezas – 2 šaukštai;
  • česnakas – 1 skiltelė;
  • Duona – 3 vnt;
  • Džiovintas česnakas – 1 šaukštelis;
  • Provanso žolelės – 1 šaukštelis;
  • Augalinis aliejus – 2 valg.

Krabų salotų paruošimas:

Krabų lazdeles supjaustykite nedideliais kubeliais, apšlakstykite citrinos sultimis. Duonos riekes supjaustykite mažais kubeliais, sudėkite į celofaninį maišelį

, duoną pasūdykite, įberkite džiovintų česnakų ir Provanso žolelių, gerai išmaišykite. Į duonos gabalėlius supilkite augalinį aliejų, išmaišykite celofaną

, sudėkite duonos gabalėlius ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 7 minutes. Tuo metu smulkiai supjaustykite virtus kiaušinius, susmulkinkite krapus

. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir kartu su kiaušiniais bei krapais supilkite į krabų lazdeles. Į lazdeles taip pat įberkite džiūvėsėlių, įtarkuokite skiltelę česnako

. Užpilkite salotas majonezu ir gerai išmaišykite.

Салат который съедают первым. Всегда готовлю его на своё День Рождения: вкусно и быстро

Rezultatas – skanios krabų salotos.

Салат который съедают первым. Всегда готовлю его на своё День Рождения: вкусно и быстро

Naminiai džiūvėsėliai suteikia salotoms ypatingą skonį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *