Tortas per 30 minučių. Švelnus, greitas, nebrangus: paprastas ir skanus

Pieno pyragas – skanus ir subtilus konditerijos gaminys, populiarus daugelyje pasaulio šalių. Dėl minkštos tekstūros, saldaus skonio ir pieno aromato jis yra laukiamas ant bet kurio stalo.

Pieniško pyrago istorija siekia kelis šimtmečius

.

Manoma, kad pirmą kartą jis paminėtas viduramžių Europoje, kur buvo žinomas įvairiais pavadinimais: „napoleonas”, „millefeuille”, „pieno mergaitė”. Nuo to laiko šio deserto receptas patyrė daugybę pakeitimų ir variacijų

. greitai paruoškime pienišką pyragą.

Tešlai skirti ingredientai:

  • Kiaušiniai – 4 vnt;
  • Cukrus – 250 g;
  • Miltai – 350 g;
  • Pienas – 250 ml;
  • Vanilinis cukrus – 2 šaukšteliai;
  • Sviestas – 70 g;
  • raugas – 2 šaukšteliai;
  • Druska – ⅔ šaukštelio.

Kremo ingredientai:

  • Pienas – 500 ml;
  • Cukrus – 100 g;
  • Krakmolas – 40 g;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Vanilinis cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
  • Sviestas – 100 g.

Pieniško pyrago paruošimas:

Į kiaušinius supilkite druską ir cukrų, plakite mikseriu, kol masė pabals ir padidės. Pieną sumaišyti su vaniliniu cukrumi ir sviestu, pašildyti beveik iki virimo

, į kiaušinių masę supilti dalį miltų ir kepimo miltelių ir išminkyti tešlą

.

Į tešlą supilkite pusę viso karšto pieno kiekio ir toliau minkykite

. Į tešlą supilkite likusius miltus, supilkite likusį pieną ir išminkykite tirštą tešlą. Supilkite tešlą į pergamentu išklotą kepimo formą

ir kepkite pyragą 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.

Kepimo metu neatidarykite orkaitės.

Kremui puode sumaišykite krakmolą su vanile ir klasikiniu cukrumi, įmuškite kiaušinį, supilkite šiek tiek pieno ir išmaišykite. Kai mišinyje neliks gumuliukų, supilkite likusį pieną ir virkite ant vidutinės ugnies, kol sutirštės.

Perpilkite kremo pagrindą į atskirą indą, sumaišykite su sviestu

.

Palikite kremą atvėsti, į jį galite įdėti vaisių.

Торт за 30 минут. Нежный, быстрый, доступный: просто и вкусно

Padalykite biskvitą į dvi dalis, ant vienos iš jų išdėliokite visą kremą, išlyginkite. Antrąjį tortą uždenkite kremo sluoksniu, tortą pabarstykite cukraus pudra.

Торт за 30 минут. Нежный, быстрый, доступный: просто и вкусно

Iškepusį pyragą porai valandų palikite šaldytuve. Jei norite, galite apipjaustyti kraštus ir papuošti pagal pageidavimą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *