Varškės bandelės yra aromatingi ir švelnūs kepiniai, populiarūs daugelyje pasaulio šalių. Jie idealiai tinka pusryčiams ar dienos užkandžiams
. Tešlos pagrindą sudaro varškė, kuri suteikia bandelėms ypatingą tekstūrą ir skonį. Varškės tešla yra minkšta ir oro, o gatavi gaminiai turi apetitą žadinančią auksinę plutelę. Bandelių skonį galite paįvairinti įvairiais priedais: sultenėmis, cinamonu, vanile ir kitais ingredientais.
Varškės bandelių gaminimo procesas nereikalauja ypatingų įgūdžių ir gebėjimų.
Sudedamosios dalys: – varškėtukai, varškėtukai, varškėtukai, varškėtukai, varškėtukai, varškėtukai, varškėtukai, varškėtukai:
- Sudedamosios dalys: varškė – 250 g;
- Sviestas – 100 g;
- Cukrus – 70 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Citrinos žievelė;
- Miltai – 300 g;
- Druska – žiupsnelis;
- Soda – 1 šaukštelis;
- uogienė – 200 g;
- Kokoso drožlės – 2 valg.
Varškės bandelių paruošimas:
Išplakame kiaušinius su cukrumi ir citrinos žievele, sudedame varškę, sviestą, druską ir sutriname iki vientisos masės. Į mišinį supilti miltus ir sodą, išminkyti minkštą ir nelipnią tešlą
. Tešlą padalyti į dvi lygias dalis, vieną iš jų iškočioti į stačiakampį 2-3 mm storio sluoksnį. Sumaišykite uogienę su kokoso drožlėmis ir užtepkite ant tešlos
lakšto. Visą tešlos paviršių patepkite riebalais ir susukite tešlą į sluoksnį, užspausdami kraštus.

Padalykite vyniotinį į mažas porcijas ir sudėkite jas ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu.

Suktinukus kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes. Tą patį padarykite su antrąja tešlos dalimi.

Iškepusius bandeles galima apibarstyti cukraus pudra. Šiam receptui tinka bet kokia uogienė pagal jūsų skonį.


Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

