Momentinės salotos. Puikus pikniko užkandis: visa padažo paslaptis

Agurkų istorija siekia kelis tūkstantmečius. Agurkų gimtine laikoma Indija, kur iki šiol randama jų laukinių giminaičių

. Biblijoje minima, kad agurkai buvo auginami senovės Egipte

.

Į Europą agurkai atkeliavo senovės graikams užkariavus Pietryčių Aziją. Graikai įvertino agurkų naudingąsias savybes ir pradėjo juos aktyviai auginti

. Iš Graikijos agurkai paplito po visą Viduržemio jūros regioną. Iš pradžių agurkai buvo privilegijuotųjų klasių maistas. Vėliau jie paplito tarp paprastų žmonių. Šiandien agurkai auginami visame pasaulyje ir tapo gerai pažįstamu ir prieinamu produktu. Paruoškime nesudėtingas agurkų salotas.

Ingredientai: agurkai, agurkai, agurkai, agurkai, agurkai, agurkai, agurkai, agurkai, agurkai:

  • Agurkai – 300 g;
  • Druska – 1/3 šaukštelio;
  • česnako – 2 skiltelės;
  • aštrūs pipirai – žiupsnelis;
  • Sezamas – 1 šaukštelis;
  • Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas;
  • Cukrus – 1/2 šaukštelio;
  • obuolių sidro acto – 1/2 šaukštelio;
  • Sojų padažas – 1 šaukštelis;
  • Žaliųjų svogūnų – ryšulėlis.

Agurkų salotų paruošimas:

Agurkus nulupkite nuo žievelės, perpjaukite išilgai į dvi dalis. Iš agurkų pašalinkite sėklas, supjaustykite nedideliais kubeliais ir pasūdykite

. 10 minučių palikite agurkus šaldytuve

.

Tuo tarpu smulkiai sukapokite česnaką, sumaišykite jį su aštriaisiais pipirais ir sezamo sėklomis

. Įkaitinkite augalinį aliejų ir supilkite česnakų mišinį

. Į padažą supilkite cukrų, obuolių actą ir sojų padažą, išmaišykite. Susmulkinkite žaliuosius svogūnus, popieriniu rankšluosčiu pašalinkite drėgmės perteklių iš agurkų

, sumaišykite agurkus su svogūnais, užpilkite česnakų, aliejaus ir padažo mišiniu ir išmaišykite.

Мгновенный салат. Идеальная закуска для пикников: весь секрет заправке

Tai neįprastos, tačiau ekonomiškos salotos.

Мгновенный салат. Идеальная закуска для пикников: весь секрет заправке

Jei nemėgstate aštrių patiekalų, iš recepto galite išbraukti aštriąją papriką.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *