Kopūstai yra viena seniausių žmonijai žinomų daržovių. Augintos dar senovės Graikijoje ir Romoje
, kopūstų salotos buvo populiarios įvairiose kultūrose ir šalyse per visą istoriją. Europoje kopūstai buvo pagrindinis maisto produktas. Jie buvo valgomi švieži, rauginti ir virti. Kopūstai buvo sūdomi, rauginami ir naudojami įvairiems patiekalams, įskaitant salotas, gaminti.
Kopūstų salotos buvo paprasti ir nebrangūs patiekalai, gaminami iš turimų ingredientų
.
Į jas buvo dedama morkų, svogūnų, augalinio aliejaus, druskos ir pipirų. Tokios salotos buvo lengvos ir maistingos, todėl jas mėgo fizinį darbą dirbantys žmonės.
Papasakosime, kaip paruošti lengvas kopūstų salotas.
Ingredientai: 1:
- Sudedamosios dalys: kopūstai – 600 g;
- Morkos – 1 vnt;
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Druska – ½ šaukštelio;
- 9 % acto – 1,5 valgomojo šaukšto;
- nerafinuotas šalto spaudimo saulėgrąžų aliejus – 3 šaukštai.
Kopūstų salotų paruošimas:
Šinkuojame plonus šiaudelinius kopūstus, šiek tiek suspaudžiame rankomis, pasūdome. Nuluptas morkas sutarkuoti stambia tarka ir sudėti prie kopūstų
. Kopūstus ir morkas apibarstyti cukrumi, užpilti actu ir išmaišyti. Palikite salotas 10-15 min.
Tada į salotas įpilkite saulėgrąžų aliejaus, išmaišykite ir palikite šaldytuve valandai.
Rezultatas – puikios kopūstų salotos. Sunku sugalvoti biudžetui palankesnes salotas.