Manų kruopų blyneliai – skanus ir sotus patiekalas, kuris gali būti puikūs pusryčiai ar popietės užkandis. Jie būna purūs, švelnūs ir kvapnūs, paruošti iš paprastų ir nebrangių ingredientų. manų kruopos
suteikia blyneliams ypatingą tekstūrą
ir skonį
, be to, jie tampa maistingesni. Tai puikus būdas paįvairinti įprastą valgiaraštį ir pradžiuginti artimuosius gardžiu patiekalu.
Blynelius galima patiekti su grietine, medumi, uogiene arba kondensuotu pienu
.
Taip pat galite eksperimentuoti su įvairiais priedais, pavyzdžiui, uogomis, riešutais ar šokoladu. Blyneliai bus puikus priedas prie rytinės kavos ar arbatos.
Sudedamosios dalys:
- Obuoliai – 2 vnt;
- manų kruopos – 5 valg;
- Kiaušiniai – 1 vnt;
- grietinė – 2 šaukštai;
- Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis;
- Druska – 1/4 šaukštelio.
Kepinukų iš manų kruopų ir obuolių paruošimas:
Obuolius sutarkuokite stambia tarka, sumaišykite su manų kruopomis ir grietine. Jei norite, grietinę galite pakeisti tirštu jogurtu
. Į mišinį įmuškite kiaušinį, supilkite druską, vanilinį ir klasikinį cukrų, išmaišykite. Palikite tešlą 10-15 minučių, kad išbrinktų
. Kepkite paplotėlius keptuvėje augaliniame aliejuje.
Jų formuoti nereikia, tiesiog šaukštu dėkite į keptuvę
. Kepkite bulvytes, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos.
Iš nedidelio kiekio produktų išeina gardžios obuolių frikatos. Jei frikatas gaminate iš saldžių obuolių, cukraus visai nereikia dėti.